Sankcije Moskvi štete evropskim interesima

Politika sankcija koju primjenjuje EU prema Rusiji šteti interesima Evrope, ocijenio je danas bivši italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini.

Svijet 22.10.2014 | 20:33
Sankcije Moskvi štete evropskim interesima

"Mislim da EU mora da razmotri svoju politiku sankcija koja utiče na interese same Evropske unije. Sada je još važnije da bude smanjena napetost i da bude izbjegnuto dalje sukobljavanje sa Rusijom", izjavio je Fratini za rusku televiziju RT.

Fratini je izrazio nadu da će italijanska vlada pokušati da ubijedi druge države EU da nastave saradnju umesto da nastave put konfrontacija i sankcija.

Odnosi između Moskve i Zapada su pogoršani zbog krize u Ukrajini i pripajanja poluostrva Krima Rusiji, što Kijev smatra aneksijom, prenosi RIA "Novosti".

Krajem jula, SAD i EU uvele su sankcije protiv više ruskih političara, biznismena i potpnunom ekonomskom sektoru.

Od početka avgusta Moskva je uvela embargo na prehrambene proizvode iz SAD, EU, Australije, Kanade i Norveške.


Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

drina

22.10.2014 23:00

Rusiji više šteti nelogični pad cjene nafte koji je dogovoren kao napad na Rusiju jer je Rusiji da bi imala stabilan budžet potrebna cjena nafte od Ca. 100 dolara a i cjena gasa je vezana za cijenu nafte. Kao i pad Rublja. Slične stvari su se dešavale prije raspada Sovjetskog saveza.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

23.10.2014 14:20

Dobro jutro. Došlo iz zadnjice u glavu. Rusija će sigurno mnogo više izdražiti ustvari ona već stvara novo tržište. Kada im se raspadne EU biće kasno, Smanjena cijena nafte ne može dugo trajati jer i tu idu u minus. Čak je Vučić morao da intereviše kod Putina da Rusija uveze nešto fiatića. Šta bi od one prosperitetne Italije.Samo vi slušajte SAD.

ODGOVORITE
Name

drina

23.10.2014 20:08

Stvarno smjesan komentar bice ono bicee ovo .Jedno Su zelje a drugo stvarnost.Stare price o zdravoj Rusiji i trulom zapadu a kad bi se ponudilo da se radi i zivi u Rusiji ili Njemackoj nijedan srbin nebi otisao u Rusiju

ODGOVORITE