Санкције Москви штете европским интересима

Политика санкција коју примјењује ЕУ према Русији штети интересима Европе, оцијенио је данас бивши италијански министар спољних послова Франко Фратини.

Свијет 22.10.2014 | 20:33
Санкције Москви штете европским интересима

"Мислим да ЕУ мора да размотри своју политику санкција која утиче на интересе саме Европске уније. Сада је још важније да буде смањена напетост и да буде избјегнуто даље сукобљавање са Русијом", изјавио је Фратини за руску телевизију РТ.

Фратини је изразио наду да ће италијанска влада покушати да убиједи друге државе ЕУ да наставе сарадњу уместо да наставе пут конфронтација и санкција.

Односи између Москве и Запада су погоршани због кризе у Украјини и припајања полуострва Крима Русији, што Кијев сматра анексијом, преноси РИА "Новости".

Крајем јула, САД и ЕУ увеле су санкције против више руских политичара, бизнисмена и потпнуном економском сектору.

Од почетка августа Москва је увела ембарго на прехрамбене производе из САД, ЕУ, Аустралије, Канаде и Норвешке.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дрина

22.10.2014 21:00

Русији више штети нелогични пад цјене нафте који је договорен као напад на Русију јер је Русији да би имала стабилан буџет потребна цјена нафте од Ца. 100 долара а и цјена гаса је везана за цијену нафте. Као и пад Рубља. Сличне ствари су се дешавале прије распада Совјетског савеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

23.10.2014 12:20

Добро јутро. Дошло из задњице у главу. Русија ће сигурно много више издражити уствари она већ ствара ново тржиште. Када им се распадне ЕУ биће касно, Смањена цијена нафте не може дуго трајати јер и ту иду у минус. Чак је Вучић морао да интеревише код Путина да Русија увезе нешто фиатића. Шта би од оне просперитетне Италије.Само ви слушајте САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

23.10.2014 18:08

Стварно смјесан коментар бице оно бицее ово .Једно Су зеље а друго стварност.Старе прице о здравој Русији и трулом западу а кад би се понудило да се ради и зиви у Русији или Њемацкој ниједан србин неби отисао у Русију

ОДГОВОРИТЕ