Sporo povlačenje Rusa iz Ukrajine

Vrhovni vojni komandant NATO Filip Bridlav izjavio je da do sada nisu viđeni neki "veći pokreti" povlačenja ruske vojske iz Ukrajine.

 

Svijet 15.10.2014 | 18:46
Sporo povlačenje Rusa iz Ukrajine

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio naredio je u subotu da se oko 17.600 vojnika povuče iz područja koje se graniči sa istočnom Ukrajinom, gde traju borbe ukrajinskih snaga i proruskih separatista.

"Pozdravili bismo povlačenje snaga na toj granici, i sa zebnjom pratimo šta se događa. Do sada nismo videli veće pokrete. Sada ćemo pratiti da vidimo da li će ispuniti obećanje", rekao je Bridlav.

Rusija je u više navrata demantovala optužbe Zapada i Ukrajine da pomaže pobunjenicima u istočnoj Ukrajini oružjem, savetima i ubacivanjem boraca, navodeći da ruske jedinice koje su stacionirane na području Rostova samo održavaju manevre. Bridlav nije želeo da spekuliše o tome da li Rusija predstavlja pretnju.

"Pogledajmo samo mogućnosti i kapacitete. Još uvek jedna vrlo, vrlo velika sila i vrlo vrlo sposobna sila sedi na granici Ukrajine", rekao je Bridlav.

"I zato, umesto da nagađamo o namerama, treba da istaknemo da gospodin Putin na toj granici zadržava mogućnost da uđe u istočnu Ukrajinu ako to izabere", dodao je komandant NATO.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ukrainac

15.10.2014 20:33

Filip, usto si gledao kada su otisli, nema ih vise.

ODGOVORITE