Споро повлачење Руса из Украјине

Врховни војни командант НАТО Филип Бридлав изјавио је да до сада нису виђени неки "већи покрети" повлачења руске војске из Украјине.

 

Свијет 15.10.2014 | 18:46
Споро повлачење Руса из Украјине

Руски председник Владимир Путин изјавио наредио је у суботу да се око 17.600 војника повуче из подручја које се граничи са источном Украјином, где трају борбе украјинских снага и проруских сепаратиста.

"Поздравили бисмо повлачење снага на тој граници, и са зебњом пратимо шта се догађа. До сада нисмо видели веће покрете. Сада ћемо пратити да видимо да ли ће испунити обећање", рекао је Бридлав.

Русија је у више наврата демантовала оптужбе Запада и Украјине да помаже побуњеницима у источној Украјини оружјем, саветима и убацивањем бораца, наводећи да руске јединице које су стациониране на подручју Ростова само одржавају маневре. Бридлав није желео да спекулише о томе да ли Русија представља претњу.

"Погледајмо само могућности и капацитете. Још увек једна врло, врло велика сила и врло врло способна сила седи на граници Украјине", рекао је Бридлав.

"И зато, уместо да нагађамо о намерама, треба да истакнемо да господин Путин на тој граници задржава могућност да уђе у источну Украјину ако то изабере", додао је командант НАТО.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

украинац

15.10.2014 18:33

Филип, усто си гледао када су отисли, нема их висе.

ОДГОВОРИТЕ