Poruke građana na glasačkim listićima!

Mnogi građani i ove godine odlučili su ispuniti svoju građansku odgovornost i izaći na izbore, ali umjesto da glasaju za ponuđene kandidate, odlučili su poništiti listiće na različite načine.

Bosna i Hercegovina 12.10.2014 | 19:59
Poruke građana na glasačkim listićima!

Dok su neku dopisivali željena imena poput Sherlocka Holmesa, Ivice Osima ili japanskog ambasadora u BiH Hidea Yamazakija, drugi su komentarisali političare i ostavljali im razne poruke.

Glasači su i ovaj put na duhovit način iskazali svoje nezadovoljstvo.

"Sherlock Holmes: Only he would be able to solve the crimes in this countrey (samo on bi mogao riješiti kriminal u ovoj zemlji)", jedna je od poruka glasača.

I na ovim izborima prednjačili su stihovi pjesama popularnih grupa S.A.R.S. i Dubioze kolektiv.

"Stvarnost nam je crno – bela, a budućnost siva...", citirao je jedan od glasača pjesmu "Perspektiva", dok je drugicitirao "Perspektiva": "Kako vjetar puše, mijenjaju se dresovi, bile su petokrake, sad moderni su fesovi. Kratak je put od druga do gospodina, traje dok se nije uhljebila rodbina".

Osim pjesama bilo je i onih koji su izdvojili svoje vrijeme da svakom od kandidata za Predsjedništvo BiH napiše šta misli o tome, drugi su crtali, a jedan birač je poslao i poruku selektoru Fudbalske reprezentacije BiH Safetu Sušiću da ode.

Možda najupečatljiviji poništeni listić koji je stigao do sada je jednog građanina koji ga je jednostavno prekrižio uz poruku: "Listić je poništen od strane univerzitetski obrazovanog građanina."

Centralna izborna komisija će, kada budu objavljeni konačni rezultati, objaviti i broj poništenih glasačkih listića.

Izvor: klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar