Поруке грађана на гласачким листићима!

Многи грађани и ове године одлучили су испунити своју грађанску одговорност и изаћи на изборе, али умјесто да гласају за понуђене кандидате, одлучили су поништити листиће на различите начине.

Босна и Херцеговина 12.10.2014 | 19:59
Поруке грађана на гласачким листићима!

Док су неку дописивали жељена имена попут Схерлоцка Холмеса, Ивице Осима или јапанског амбасадора у БиХ Хидеа Yамазакија, други су коментарисали политичаре и остављали им разне поруке.

Гласачи су и овај пут на духовит начин исказали своје незадовољство.

"Схерлоцк Холмес: Онлy хе wоулд бе абле то солве тхе цримес ин тхис цоунтреy (само он би могао ријешити криминал у овој земљи)", једна је од порука гласача.

И на овим изборима предњачили су стихови пјесама популарних група С.А.Р.С. и Дубиозе колектив.

"Стварност нам је црно – бела, а будућност сива...", цитирао је један од гласача пјесму "Перспектива", док је другицитирао "Перспектива": "Како вјетар пуше, мијењају се дресови, биле су петокраке, сад модерни су фесови. Кратак је пут од друга до господина, траје док се није ухљебила родбина".

Осим пјесама било је и оних који су издвојили своје вријеме да сваком од кандидата за Предсједништво БиХ напише шта мисли о томе, други су цртали, а један бирач је послао и поруку селектору Фудбалске репрезентације БиХ Сафету Сушићу да оде.

Можда најупечатљивији поништени листић који је стигао до сада је једног грађанина који га је једноставно прекрижио уз поруку: "Листић је поништен од стране универзитетски образованог грађанина."

Централна изборна комисија ће, када буду објављени коначни резултати, објавити и број поништених гласачких листића.

Извор: клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар