Incko pozvao građane da glasaju

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pozvao je građane da u što većem broju izađu na izbore i sami odluče o svojoj sudbini.

Bosna i Hercegovina 04.10.2014 | 09:47
Incko pozvao građane da glasaju

"Nemojte ostati kod kuće. Ne dozvolite da vam drugi biraju vlast", poručio je visoki predstavnik.

Incko, koji se akreditovao za posmatrača na predstojećim izborima, za "Nezavisne novine" je rekao da time želi potcrtati značaj izbora kao elementa demokratije i time dati svoj doprinos.

On je, podsjetivši da je na prošlim izborima obilazio opštine u BiH gdje je bila slaba izlaznost i podsticao građane da izađu na birališta, istakao važnim da građani aktivno učestvuju u biranju svojih predstavnika.

Visoki predstavnik je naveo da će mogućnost izborne prevare biti umanjena samim prisustvom posmatrača, ali da takva mogućnost postoji.

"Vjerujem da su svaki izbori važni, ali imam osjećaj da su ovi izbori posebno značajni, jer ovi izbori treba da budu prekretnica nakon koje ćemo vidjeti novu vrstu politike, u kojoj se interesi građana i zemlje kao cjeline stavljaju na prvo mjesto", naglasio je Incko.

On je izrazio uvjerenje da je apsolutno moguć novi pristup nakon predstojećih izbora.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

visoki

04.10.2014 09:26

Incko hoce promjene!!!

ODGOVORITE
Name

СС

04.10.2014 10:22

Нећу да гласам!

ODGOVORITE
Name

lajk

04.10.2014 11:25

svidja mi se!

ODGOVORITE
Name

Ja za CC

04.10.2014 14:00

Glasaj budalo to ti je jedino ostalo osim kradje i lopovluka vlasti.Takvi kao ti daju im mandat da dalje kradu bijednice jedan.Glup si koliko si tezak.

ODGOVORITE
Name

СС

04.10.2014 15:24

Не пада ми на памет да гласам. Откуд теби право да ме вријеђаш због тога!? Ко ти је дозволио да ме називаш биједником, будалом? Ти си саучесник у крађама, издајничким потезима ове и претходне власти...а и ја. ЗАТО ВИШЕ, НЕЋУ ДА ГЛАСАМ!

ODGOVORITE
Name

Na prepustati nista slucaju

05.10.2014 08:16

Ako dvesta hiljada postenih ljudi ne izadje na izbore,za dvesta hiljada glasova se slabe sanse za promene.Ostavlja se mogucnost i prostor za razne manipulacije.Dosadasnja pasivnost mogucih biraca je jedan od razloga lose,dosadasnje,politike.Kad bi politicari bili redovno "kaznjavani" (svaki put birajuci druge) od birackog tela i oni bi se drukcije ponasali,ovako...On je siguran da ce pobediti jer ima pare ili semu, da osvoji glasove.Bogoljub

ODGOVORITE