Štefan File: Prajd prekretnica u istoriji

Komesar za proširenje EU Štefan File pozdravio je današnje održavanje Parade ponosa u Beogradu kao "prekretnicu u savremenoj istoriji demokratske Srbije".

Svijet 28.09.2014 | 17:47
Štefan File: Prajd prekretnica u istoriji

"Posvećenost snaga bezbednosti, Parlamenta i uglednih političara, kao i diplomatske zajednice i civilnog društva u Srbiji, predstavlja značajan napredak ka efikasnom ostvarivanju prava LGBTI zajednice, odnosno ostvarivanju ljudskih prava u širem kontekstu", naveo je File.

File je u saopštenju odao priznanje "profesionalnom ophodjenju bezbednosnih snaga koje su pružile zaštitu učesnicima šetnje".

Evropski komesar je takodje osudio pretnje ekstremističkih grupa, a pozdravio odluku Vlade Srbije da dozvoli održavanje Parade ponosa.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dusko

28.09.2014 16:01

Ma to nije trebalo dozvoliti nikako pa neka se setaju po Briselu

ODGOVORITE
Name

daleko vam kuca

28.09.2014 16:36

Nadam se prekretnica ali u razbijanju nakaradne, nastrane, neljudske EU.

ODGOVORITE
Name

СЕНОВИЋ

28.09.2014 17:39

Боље сам се осећао у блатњавом рову када су нас бомбардовали него данас. Нису нам могли ништа бомбама , крећу са болестима.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

28.09.2014 21:14

Ljudi moji, ako su to vrijednosti EU, zašto toliko srljamo tamo, zbog cega unistavamo svoje privrede, standard stanovnistva, vjekovne temelje svoje kulture i nacina zivljenja?! Jos 2004. godine, prilikom gostovanja gosp. Mladena Ivanica na fakultetu, a tema je bila ekonomija, rekao sam otvoreno, pred punim amfiteatrom da je srljanje po svaku cijenu u EU pogubno, elem, drzao sam se ekonomije tada, a nedugo poslije toga shvatih, oni uopste nemaju uredjen sistem vrijednosti, pa cak ni ljudskih prava, oni ne mogu zabraniti nikab, uhapsiti nekoga ko finansira Alkaidu, manje od pola ih se izjasnjava kao HRISCANI, sto bi bio garant nekog moralnog stanja ili vrijednosti, ako nista drugo, oni su postali amerikanci u evropi, klasicna potrosacka nacija, zavisna od tehnologije, trznih centara, brendova, televizije i drugih medija, narocito ako je tipa talk showa, ili slicnih gdje se ta slika iskrivljenih vrijednosti najbolje manifestuje, mi opasno prilazimo tom segmentu drustva, nazalost. Nazalost nekih, nemamo dovoljno novca da bi bili vec kao oni, zbog toga mozda i nismo previse interesantni, ipak je kineza, indijaca, rusa, mnogo vise, kao vaznijih trzista, samo je problem sto su i njihove kulture starije i od zapadne i ne toliko mnogo dogmatske da bi tako lako dovodili ih u pitanje. Da je u Evropi postojala jedinstvena vjera, bilo koja, ne bi danas branili ljudska prava reklamirajuci po ulicama nastranost, ili raspravama o drugom svjetskom ratu, nejedinstvu oko nikaba, rjesavali nacionalna pitanja po bliskom istoku, hiljadama kilometara od svoje kuce, gdje, naravno i nema njihovih sunarodnika... Laku noc Srbijo, ugasila si svjetlo nakon vjekova borbe protiv neprijatelja...

ODGOVORITE
Name

faca

28.09.2014 22:15

vidi, da i ovaj File ima facu brace prajdista

ODGOVORITE
Name

Shaban

29.09.2014 06:56

Cilj je poniziti i srozati Srbe na najjniži mogući nivo.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.09.2014 16:14

Pozdravljam gospodina i želim da mu svi u kući budu "ponosni"

ODGOVORITE