Штефан Филе: Прајд прекретница у историји

Комесар за проширење ЕУ Штефан Филе поздравио је данашње одржавање Параде поноса у Београду као "прекретницу у савременој историји демократске Србије".

Свијет 28.09.2014 | 17:47
Штефан Филе: Прајд прекретница у историји

"Посвећеност снага безбедности, Парламента и угледних политичара, као и дипломатске заједнице и цивилног друштва у Србији, представља значајан напредак ка ефикасном остваривању права ЛГБТИ заједнице, односно остваривању људских права у ширем контексту", навео је Филе.

Филе је у саопштењу одао признање "професионалном опходјењу безбедносних снага које су пружиле заштиту учесницима шетње".

Европски комесар је такодје осудио претње екстремистичких група, а поздравио одлуку Владе Србије да дозволи одржавање Параде поноса.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дуско

28.09.2014 16:01

Ма то није требало дозволити никако па нека се сетају по Бриселу

ОДГОВОРИТЕ
Name

далеко вам куца

28.09.2014 16:36

Надам се прекретница али у разбијању накарадне, настране, нељудске ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

28.09.2014 17:39

Боље сам се осећао у блатњавом рову када су нас бомбардовали него данас. Нису нам могли ништа бомбама , крећу са болестима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

28.09.2014 21:14

Људи моји, ако су то вриједности ЕУ, зашто толико срљамо тамо, због цега униставамо своје привреде, стандард становниства, вјековне темеље своје културе и нацина зивљења?! Јос 2004. године, приликом гостовања госп. Младена Иваница на факултету, а тема је била економија, рекао сам отворено, пред пуним амфитеатром да је срљање по сваку цијену у ЕУ погубно, елем, дрзао сам се економије тада, а недуго послије тога схватих, они уопсте немају уредјен систем вриједности, па цак ни људских права, они не могу забранити никаб, ухапсити некога ко финансира Алкаиду, мање од пола их се изјасњава као ХРИСЦАНИ, сто би био гарант неког моралног стања или вриједности, ако ниста друго, они су постали американци у европи, класицна потросацка нација, зависна од технологије, трзних центара, брендова, телевизије и других медија, нароцито ако је типа талк схоwа, или слицних гдје се та слика искривљених вриједности најбоље манифестује, ми опасно прилазимо том сегменту друства, назалост. Назалост неких, немамо довољно новца да би били вец као они, због тога мозда и нисмо превисе интересантни, ипак је кинеза, индијаца, руса, много висе, као вазнијих трзиста, само је проблем сто су и њихове културе старије и од западне и не толико много догматске да би тако лако доводили их у питање. Да је у Европи постојала јединствена вјера, било која, не би данас бранили људска права рекламирајуци по улицама настраност, или расправама о другом свјетском рату, нејединству око никаба, рјесавали национална питања по блиском истоку, хиљадама километара од своје куце, гдје, наравно и нема њихових сународника... Лаку ноц Србијо, угасила си свјетло након вјекова борбе против непријатеља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

фаца

28.09.2014 22:15

види, да и овај Филе има фацу браце прајдиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схабан

29.09.2014 06:56

Циљ је понизити и срозати Србе на најјнижи могући ниво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.09.2014 16:14

Поздрављам господина и желим да му сви у кући буду "поносни"

ОДГОВОРИТЕ