Priština i Beograd ne govore kao dvije države

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da Srbija i Kosovo ne mogu da potpisuju međudržavne sporazume, kako to piše prištinska štampa, jer Beograd i Priština ne razgovaraju kao dve države, "već kao centralna vlast sa pokrajinom".

Srbija 25.09.2014 | 11:23
Priština i Beograd ne govore kao dvije države

"Želimo budućnost svih građana na Kosovu da ne izgradimo u sukobu, nego u normalnim odnosima. Postoje stvari oko kojih se nikada ne možemo složiti, ali to ne znači da ne treba jednom zauvek da napustimo stav da ono što je dobro za Srbe da je loše za Albance i obrnuto", kazao je Ðurić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Kaže i da je veoma važno da se pregovori nastave i da se postižu politički sporazumi o normalizaciji.

Ðurić boravi na KiM i prisustvovaće manifestaciji Božur Fest koju Kancelarija za KiM organizuje od danas do 27. septembra.

Prvog dana Božur festa u četvrtak, 25. septembra, od 20 sati, nastupiće Merima Njegomir, Nada Topčagić, Gordana Lazarević, Dragica Radosavljević, Rada Manojlović i drugi, kao i orkestar RTS-a.

U petak, 26. septembra, uz pratnju orkestra "Grand" pevaće zvezde "Granda" Milica Pavlović, Biljana Sečivanović, Stefan Petrušić i Boban Rakić.

Poslednjeg dana manifestacije, u subotu 27. septembra, nastupiće Neverne bebe.

Partneri Kancelarije za Kosovo i Metohiju u organizaciji ove manifestacije su opština Kosovska Mitrovica, Radio televizija Srbije, koja će i prenositi prvo veče Božur festa na svom drugom programu, Grand produkcija, TV Most, TV Puls, Radio Kosovska Mitrovica, Radio Gračanica i Beogradska industrija piva.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar