Приштина и Београд не говоре као двије државе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић изјавио је данас да Србија и Косово не могу да потписују међудржавне споразуме, како то пише приштинска штампа, јер Београд и Приштина не разговарају као две државе, "већ као централна власт са покрајином".

Србија 25.09.2014 | 11:23
Приштина и Београд не говоре као двије државе

"Желимо будућност свих грађана на Косову да не изградимо у сукобу, него у нормалним односима. Постоје ствари око којих се никада не можемо сложити, али то не значи да не треба једном заувек да напустимо став да оно што је добро за Србе да је лоше за Албанце и обрнуто", казао је Ðурић гостујући на Радио-телевизији Србије.

Каже и да је веома важно да се преговори наставе и да се постижу политички споразуми о нормализацији.

Ðурић борави на КиМ и присуствоваће манифестацији Божур Фест коју Канцеларија за КиМ организује од данас до 27. септембра.

Првог дана Божур феста у четвртак, 25. септембра, од 20 сати, наступиће Мерима Његомир, Нада Топчагић, Гордана Лазаревић, Драгица Радосављевић, Рада Манојловић и други, као и оркестар РТС-а.

У петак, 26. септембра, уз пратњу оркестра "Гранд" певаће звезде "Гранда" Милица Павловић, Биљана Сечивановић, Стефан Петрушић и Бобан Ракић.

Последњег дана манифестације, у суботу 27. септембра, наступиће Неверне бебе.

Партнери Канцеларије за Косово и Метохију у организацији ове манифестације су општина Косовска Митровица, Радио телевизија Србије, која ће и преносити прво вече Божур феста на свом другом програму, Гранд продукција, ТВ Мост, ТВ Пулс, Радио Косовска Митровица, Радио Грачаница и Београдска индустрија пива.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар