Radović u dresu CG ili Poljske?!

Srpski fudbaler Miroslav Radović koji igra za Legiju iz Varšave, odličnim partijama verovatno je zaslužio poziv selektora, ali ga još nema u reprezentaciji.

Fudbal 23.09.2014 | 14:30
Radović u dresu CG ili Poljske?!

Radović je nekoliko poslednjih sezona najbolji je fudbaler poljskog šampiona, ali ni to nije bilo dovoljno da se nađe u nacionalnom timu.

U međuvremenu, neki drugi savezi, pre svega crnogorski i poljski, čekaju i pokušavaju da privole Radovića da igra za njih.

„Ta priča traje već duže vreme i iskreno više se i ne opterećujem. Znam da sam davno zaslužio poziv i isto tako znam da su ga mnogi dobili koji možda i nisu bili za reprezentaciju. Svestan sam ja da se poljska liga malo slabije prati kod nas, ipak Liga Evrope bi trebalo da bude neko merilo, a ja sam ovog leta šest puta bio strelac“, rekao je Radović za „Večernje novosti“.

Popularni Mire naveo je da ga niko nikada nije zvao i da ne želi lično da se ističe.

„Nikada me niko nije zvao. Mnogo prijatelja mi kaže da bih sigurno imao drugačiju priču vezanu za reprezentaciju da sam imao boljeg menadžera. Znam i da nisam jedini igrač kojeg prati ovakva sudbina, jednostavno nekom se tako ’zalomi’ u karijeri i sada više ne pridajem veliki značaj tome. Ako bude poziva - super, dolazim, ako ne bude, šta da se radi, ne mogu sam sebe da pozovem“, dodao je bivši igrač Partizana.

On je u dosadašnjem toku sezonu postigao već 10 golova (šest u Evropi i četiri u Poljskoj), čime je privukao pažnju mnogih zainteresovanih strana. On je početkom januara dobio poljsko državljanstvo.

„Imao sam kontakte sa ljudima iz Crne Gore i vrata su mi praktično otvorena u svakom trenutku. Iz razgovora ovde u Varšavi vidim da bi me i Poljaci zvali pod zastavu ukoliko bih izjavio da sam spreman da igram za njihovu reprezentaciju. A ja čekam...“, zaključio je Radović.

Komentari / 0

Ostavite komentar