Krle se povlači!

Predvodnik košarkaške reprezentacije Srbije, vicešampiona sveta, oprostio se finalnom utakmicom Mundobasketa od dresa "orlova".

Košarka 15.09.2014 | 17:15
Krle se povlači!

Kakav način za oproštaj od dresa sa državnim grbom!

Nenad Krstić (31, 213 cm) odigrao je u nedelju uveče poslednju utakmicu za reprezentaciju Srbije, napustio parket kao vicešampion sveta i rekao: "Dosta je".

"To je to. Ovo mi je definitivno poslednje takmičenje u dresu reprezentacije", izjavio je novinarima u miks zoni madridske Palate sportova.

Već legendarni centar deo je reprezentacije tačno deset godina. Prvi put je nastupio za Srbiju (tada državnu zajednicu SCG) na Olimpijskim igrama u Atini!

Meč protiv selekcije SAD u Španiji bio mu je poslednji za nacionalni tim.

"Videli ste, teško je parirati ovakvim igračima. Amerikanci imaju dosta mladu ekipu, baziraju igru na tranziciji, a danas su i pogađali trojke. Mislim 11/16 u prvom poluvremenu. Nismo baš ispoštovali dogovor iz svlačionice, ali generalno je teško igrati sa njima", rekao je nekadašnji NBA centar.

Rezultat finalne utakmice, ipak, ne može da pomuti ogroman uspeh koji je naša selekcija ostvarila u Španiji.

"Nikako. Drugi smo u svetu, posle toliko godina, vraćamo se na stare staze uspeha. Ovo mnogo znači i za našu košarku i za naše ljude", dodao je budući igrač turskog Efesa.

KAPITENU, HVALA!

Komentari / 0

Ostavite komentar