Šargovac ponovo pod vodom

Obilne padavine koje su zahvatile zapadni dio Republike Srpske izazvale su brojne probleme. U banjalučkom naselju Šargovac, koje je bilo pod vodom, nakon dramatične noći situacija se stabilizuje.

Republika Srpska 13.09.2014 | 21:02
Šargovac ponovo pod vodom

Mještani ovog naselja proveli su još jednu besanu noć a, kako kažu, prepušteni su sami sebi. Tu nije kraj. U Motikama su se pojavila i prva klizišta.

U banjalučkom naselju Šargovac protekle noći trajala je borba sa nabujalom vodom koja je preplavila ulice te prijetila da ugrozi domaćinstva. Iznemogli i ogorčeni mještani još jednom pozivaju nadležne da reaguju te da se konačno nešto uradi.

U Šargovačkoj ulici voda je napravila kanal i to na mjestu gdje je prošle godine završen vodovod.

Kuća Milije Zeljkića bila je prva na udaru vode koja se slivala niz kanal. To šta se protekle noć desilo, kaže, do sada nije doživio.

Mještani naglašavaju da su štete velike te da više ni sami ne znaju kako se boriti. Očekuju da ih neko od nadležnih posjeti te da sasluša njihove probleme i konačno reaguje kako se nakon svake jače kiše priča ne bi ponavljala.

Nakon obimnih padavina u pojedinim banjalučkim naseljima su se pojavila i klizišta. Najkritične je u Motikama. Dok se pojedini mještani bore sa odronima zemlje, drugi sa poplavama,  svi imaju zajednički strah od novih obilnih padavina.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

podrinjac

13.09.2014 12:08

Bruka,glavni grad a seoska infrastruktura,sve su krivi politicari

ODGOVORITE