Vedo posti u Bundesligi 810 minuta!

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević, ovih je dana u žiži njemačke sportske javnosti kojoj se obratio putem društvenih mreža u želji da demantuje izmišljeni intervju sa njim koji je objavio Tuto Merkato.

Fudbal 12.09.2014 | 15:45
Vedo posti u Bundesligi 810 minuta!

Strijelac jedinog gola u posljednjoj blamaži fudbalske reprezentacije BiH, na otvaranju kvalifikacija, je u svom obraćanju kazao kako ima ponuda, ali da je ostao u Štutgartu jer uživa igrati tamo, te je tako demantovao izmišljeni intervju u kojem je navodno rekao kako ima više ciljeve.

Ibišević je već dugo vremena bez postignutog gola u Bundesligi, a njegov post traje ravno 810 minuta. Upravo ova činjenica dodatno je naoštrila pera njemačkih novinara na čijem udaru se našao Zmaj.

Imao je fudbaler rođen u Vlasenici i ranije u svojoj bundesligaškoj karijeri dugih perioda bez gola. Ipak, ovako dug nije imao nikada. Najduži do sada je bio u sezoni 2009/10 kada je bh. bombarder na gol čekao 711.

Svoj posljednji gol Ibišević je dao u prošloj sezoni i to baš Bajernu. Možda je vrijeme da se loš niz prekine upravo na gostovanju na Alianc Areni kod aktuelnog šampiona Njemačke.

U klub se nakon reprezentativnog razočaranja vratio s golom Kipranima i dva pogotka Lihtenštajnu u prijateljskom duelu. Nadamo se da će Ibišević crnu seriju u Bundesligi prekinuti u subotu u Minhenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar