Danac u 42 godini otkrio da je Srbin

Anders Olsen koji već 42 godine živi u Kopehagenu, rođen je 1972. u Slankamenu kao Srđan Milinković.

Srbija 09.09.2014 | 21:43
Danac u 42 godini otkrio da je Srbin

Kad je bio tromjesečna beba, otet je od roditelja i prodat za 20.000 maraka imućnom bračnom paru iz Danske.

Tek pošto je proslavio 18. rođendan, žena za koju je mislio da mu je majka otkrila mu je šokantnu istinu – da je usvojen i da su mu pravi roditelji zapravo Dušan Milinković (88) i Sofija Bošnjak (63) iz Srbije.

Dodatni šok uslijedio je kad su mu rekli da je njegova sestra s kojom je odrastao zapravo djevojčica rođena u Šapcu, koja je kupljena na isti način kao i on.

Srđan koji je sad konačno pronašao svoje prave roditelje u ispovjesti je ispričao je da je sve počelo tako što je 1972. u Gradskoj bolnici na Zvezdari, gdje je rođen zdrav, zaveden u srbijanskim knjigama kao Srđan Milinković.

Kako njegova majka Sofija nije bila situirana i nije živjela u zajednici s dječakovim ocem Dušanom, odlučila je da se obrati Centru za socijalni rad za pomoć.

Odmah po porođaju, beba joj je oteta i prodata strancima, a kad je pokušala da se pobuni, policija joj je zaprijetila da će joj i prvo dijete, Aleksandru Milinković, na isti način uzeti. Međutim, 42 godine kasnije istina je izašla na vidjelo!

"Čitav život sam znao da nešto nije u redu, da ja ne pripadam njima. U mojoj danskoj porodici svi su plavušani, takve su im i oči i kosa, a ja sam garav. A onda mi je danska majka prišla i priznala ono što su od mene godinama krili. Kupili su me za 20.000 maraka od Centra za socijalni rad i moji roditelji su zapravo Srbi", priča Srđan rođenoj sestri Aleksandri, koju je prije četiri godine prvi put upoznao.

Aleksandra kaže da je cijeli život osjećala da ima brata i da drama ne bi bila uspješno izvedena da u nju nisu bili upleteni sam vrh tadašnjeg MUP-a i ljudi iz Centra za socijalni rad, koji su pokupili “kajmak” od prodaje više stotina beba.

Srđanov biološki tac Dušan kaže da nikada neće zaboraviti dan kad mu se sin živ i zdrav pojavio na vratima.

"Izgrlio sam ga dok je još bio na vratima! Na kilometar se vidi da je to moja krv! Veoma ličimo i tako je očigledno da je on moj sin. Jedini problem je što ja ne govorim engleski, a on nije imao od koga da nauči srpski, pa nam je za svaki susret potreban prevodilac", priča Dušan.


Izvor: Informer

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

09.09.2014 20:37

E jest' se usrećio ...

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

09.09.2014 23:14

E sada da se kroz papire utvrdi ko je u tom periodu radio u Centru za socijani rad, u policiji, da im se sudi, za prodaju i otmicu djece, da im ispita i oduzme imovina, da se stave javno na stub srama, da se ispita imovina njihove djece,imovina unuka i da se javnosti objelodani svi akteri te price,javno ime i prezime.Ako ima sluha vlasti u Srbiji, to se moze rijesiti veoma brzo jer i ti Danci znaju ko im je bio veza za kupovinu djece i sve osuditi na robiju.Sav taj olos, i ovaj nas komunisticki i taj danski ili ti evropski.Cuj ukrasti nekome dijete, oteti, pa to su samo turci radili a ovi nasi su izgleda poturice, cim su nastavili tako.Ma nemam rijeci, sve najgore o ovim neljudima koji su otimali i kupovali dijecu.Ako su zeljeli djete, sto nisu isli u domove, koliko je tamo napustene dijece,to bi bio veci sevap,em pomogli dijetetu da ima normalno djetinjstvo, em pomogli drzavi, nego ovako zalostiti postene ljude.

ODGOVORITE