Bevanda: Spora realizacija projekata

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda zabrinut je zbog spore realizacije projekata i distribucije finansijskih sredstava lokalnim zajednicama za saniranje posljedica poplava u BiH, posebno zbog dolaska perioda novih kiša i snijega.

Bosna i Hercegovina 03.09.2014 | 17:24
Bevanda: Spora realizacija projekata

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je Bevanda u današnjem razgovoru u Sarajevu sa direktorom Svjetske banke u BiH Anabelom Abreu rekao da su sredstva proslijeđena entitetima.

Bevanda je zahvalio sagovornici za pomoć koju je Svjetska banka pružila BiH u ublažavanju efekata katastrofalnih poplava, a posebno na pružanju tehničke pomoći u procjeni štete i finansijske pomoći, kao i za organizaciju i učešće na donatorskoj konferenciji u Briselu.

Abreu je upoznala Bevandu o najvažnijim aktivnostima Svjetske banke u BiH i istakla da je u toku analiza ekonomskog stanja u BiH, kao i osnovnih razvojnih izazova i pravaca budućeg djelovanja.

Izmijenjene procedure zajedničkog partnerstva biće u idućem periodu predstavljene Fiskalnom savjetu BiH.

Ona je izvijestila Bevandu da će DPL program za unapređenje poslovnog okruženja krajem mjeseca biti predstavljen Odboru Svjetske banke.

Sagovornici su razgovarali i o Godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda koja će biti održana u oktobru.


Komentari / 0

Ostavite komentar