Беванда: Спора реализација пројеката

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда забринут је због споре реализације пројеката и дистрибуције финансијских средстава локалним заједницама за санирање посљедица поплава у БиХ, посебно због доласка периода нових киша и снијега.

Босна и Херцеговина 03.09.2014 | 17:24
Беванда: Спора реализација пројеката

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је Беванда у данашњем разговору у Сарајеву са директором Свјетске банке у БиХ Анабелом Абреу рекао да су средства прослијеђена ентитетима.

Беванда је захвалио саговорници за помоћ коју је Свјетска банка пружила БиХ у ублажавању ефеката катастрофалних поплава, а посебно на пружању техничке помоћи у процјени штете и финансијске помоћи, као и за организацију и учешће на донаторској конференцији у Бриселу.

Абреу је упознала Беванду о најважнијим активностима Свјетске банке у БиХ и истакла да је у току анализа економског стања у БиХ, као и основних развојних изазова и праваца будућег дјеловања.

Измијењене процедуре заједничког партнерства биће у идућем периоду представљене Фискалном савјету БиХ.

Она је извијестила Беванду да ће ДПЛ програм за унапређење пословног окружења крајем мјесеца бити представљен Одбору Свјетске банке.

Саговорници су разговарали и о Годишњој скупштини Свјетске банке и Међународног монетарног фонда која ће бити одржана у октобру.


Коментари / 0

Оставите коментар