Rio bi da bude selektor Engleske!

Svi sanjaju da igraju za Englesku, a moj san je da posle igračke karijere preuzmem reprezentaciju. Ne očekujem da odmah dobijem šansu, međutim daću sve od sebe da ostvarima taj cilj, priča Rio.

Fudbal 22.08.2014 | 15:50
Rio bi da bude selektor Engleske!

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Rio Ferdinand rekao je danas da ima želju da jednog dana sedne na klupu nacionalnog tima.

"Svi sanjaju da igraju za Englesku, a moj san je da posle igračke karijere preuzmem reprezentaciju. Ne očekujem da odmah dobijem šansu, međutim daću sve od sebe da ostvarima taj cilj", rekao je Ferdinand za Dejli Mejl.

On je dodao da Engleska zaostaje u odnosu na druge zemlje kada je izbor menadžera i selektora.

"Joakim Lev i Jirgen Klinsman su bili mladi kad su preuzeli Nemačku. Pogledajte Marka van Bastena, Žozea Murinja, Pepa Gvardiolu i Luisa Enrikea, oni nisu stari, a dobili su priliku. U ovoj zemlji je drugačije, mi u nekim stvarima zaostajemo 10 godina. Moramo da radimo ono što je najbolje za engleski fudbal", poručio je Ferdinand.

On se prošle godine oprostio od reprezentacije Engleske za koju je odigrao 81 meč i postigao tri gola.

Ferdinand je posle 12 godina u maju napustio Mančester Junajted i prešao u Kvins Park Rendžers. Tokom karijere igrao je i za Lids i Vest Hem.

Komentari / 0

Ostavite komentar