Amerika će Evropu uvući u rat

Nekada veoma popularna njemačka novinarka Eva Herman, koja je prije nekoliko godina zbog svojih pohvalnih izjava o Hitleru morala da se povuče iz javnog života, upozorila je na internet stranici “Glasa Rusije” da će američka gramzivost, dovesti do rata u Evropi.

Svijet 09.08.2014 | 10:40
Amerika će Evropu uvući u rat

- Još uvek sija sunce, pevaju ptice, još uvek možemo gledati zvezde, a da ne plačemo i to zato, što imamo mir. Uskoro će međutim, sve to biti prošlost”, napisala je Hermanova i upozorila da će biti rata.

- Biće rata. Izgleda da ništa, ali apsolutno ništa ne može sprečiti bankrotiranu američku administraciju da draži Rusiju toliko dugo, dok ne pukne. Svaki rat se isplati, jer naoružanje donosi novac… Njima je novac neophodan i za to će učiniti sve….”, napisala je ova bivša novinarka na stranici radio “Glasa Rusije”, za koji tabliod “Bild” piše da je, drugim rečima rečeno, “radio Putin”.

Štampa piše da je pod izrazom “oni”, Hermanova mislila na “podstrekače rata velikih banaka” i da, kako se komentariše, taj deo teorije zavere nije očito sama izmislila.

Ovde, dakle, sme Hermanova da širi svoje teorije zavere, po kojima će američka gramzivost preneti rat preko Atlantika, ako se Evropa ne brani, komentariše nemačka stampa.

Nekada popularna, plavokosa Hermanova, spisateljica i bivši novinar i voditelj Severno-nemačke radio – televizije (NDR), našla se pre nekoliko godina na ruševinima svog dvadesetogodišnjeg rada.

Razlog za sunovrat, otkaz i distancu kolega je hvaljenje nacizma, odnosno, Hitlerove porodične politike, a takvih nesporazuma je, kako pišu mediji, bilo i pre s ovom novinarkom, čije se knjige ne kotiraju baš kao “biseri”.

Eva Herman, ćerka jednog hotelijara, koja je prva svoja novinarska znanja i iskustva sticala u Minhenu je pre nekoliko godina na promociji svoje nove knjige “Princip Nojeve barke” (Das Prinzip Arche Noah) hvalila porodičnu politiku Hitlerovog režima prema deci i majkama.

- Bilo je to jedno užasno vreme, jedna potpuno opasna politika koja je nemački narod odvela u propast, to svi znamo…”, rekla je tada Hermanova na promociji knjige i dodala “…Ali ono što je tada bilo dobro su vrednosti, to su deca, to su majke, to su porodice, to je zajedništvo…”

Pohvala te Hitlerove porodične politike koštala je posla ovu voditeljku.

Tadašnju odluku NDR da, posle dvadeset godina prekine rad s Hermanovom, pozdravili su predstavnici leberalnih ženskih organizacija, organizacija za zaštitu ljudskih prava i proamerički političari.


Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

valter

09.08.2014 10:39

Jednim dijelom je upravu i slažem se, ali povrh svega moram da kažem, lijepa teta!

ODGOVORITE
Name

DJOLE

09.08.2014 10:48

AMERIKA JE VEC UVUKLA EVROPU U RAT ,

ODGOVORITE
Name

Akabiba

09.08.2014 12:16

Ma okačite sve mačku o rep, šuplja priča

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

10.08.2014 00:12

Taman će Evropa zbog Ukrajine ući u rat sa Rusima.Glupost. Jeste Valtere lijepa je teta

ODGOVORITE