Budući guverner pravio se da je beskućnik

Nil Kaškari (41), republikanski kandidat za guvernera Kalifornije, proveo je nedelju dana živeći kao beskućnik.

Svijet 02.08.2014 | 09:21
Budući guverner pravio se da je beskućnik

On je želeo da pokaže nesklad između tvrdnji sadašnjeg guvernera, koji ističe ekonomski preporod zemlje, i stvarnosti s kojom se sreće siromašna radnička klasa.

- Mislio sam da ću uspeti da nađem posao, ali desetine firmi su me odbile kada sam ponudio da perem sudove, ribam podove, pakujem kutije ili kuvam - rekao je Kaškari.

Na kraju se obratio prihvatilištu za beskućnike, gde je i dobio hranu. Pošto je u džepu imao samo 40 dolara, nije sebi mogao da obezbedi ni smeštaj u motelu.

Kaškari, milioner i bivši bankar, objavio je kratak domukentarac o svojih šest noći provedenih na parkingu i klupama u parku. Svoje iskustvo i mišljenje o životu na ulici potom je opisao u članku za „Volstrit džornal“.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Stevan

02.08.2014 08:08

Da vam je doci na utakmice Igokee u Laktase da vidite vozni park kojim dolaze politicari SNSD-a.Ovaj covjek je barem zelio da vidi zivot obicnog naroda

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

02.08.2014 15:46

Svaka Vam cast,gospodine Nil Kaskari,tako bi svaki politicar trebao da pocne svoju karijeru.Iz dna,iz dubokog dna,da bi razumeo zivot, ljude i napokon nesto promenio u drustvu.

ODGOVORITE