Будући гувернер правио се да је бескућник

Нил Кашкари (41), републикански кандидат за гувернера Калифорније, провео је недељу дана живећи као бескућник.

Свијет 02.08.2014 | 09:21
Будући гувернер правио се да је бескућник

Он је желео да покаже несклад између тврдњи садашњег гувернера, који истиче економски препород земље, и стварности с којом се среће сиромашна радничка класа.

- Мислио сам да ћу успети да нађем посао, али десетине фирми су ме одбиле када сам понудио да перем судове, рибам подове, пакујем кутије или кувам - рекао је Кашкари.

На крају се обратио прихватилишту за бескућнике, где је и добио храну. Пошто је у џепу имао само 40 долара, није себи могао да обезбеди ни смештај у мотелу.

Кашкари, милионер и бивши банкар, објавио је кратак домукентарац о својих шест ноћи проведених на паркингу и клупама у парку. Своје искуство и мишљење о животу на улици потом је описао у чланку за „Волстрит џорнал“.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Стеван

02.08.2014 08:08

Да вам је доци на утакмице Игокее у Лактасе да видите возни парк којим долазе политицари СНСД-а.Овај цовјек је барем зелио да види зивот обицног народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

02.08.2014 15:46

Свака Вам цаст,господине Нил Каскари,тако би сваки политицар требао да поцне своју каријеру.Из дна,из дубоког дна,да би разумео зивот, људе и напокон несто променио у друству.

ОДГОВОРИТЕ