"Krvava rijeka" u Kini

Јedna rijeka u istočnoj Kini osvanula je u četvrtak ujutro u krvavo crvenoj boji, prenose kineski mediji.

Zanimljivosti 27.07.2014 | 17:48
"Krvava rijeka" u Kini

Stanovnike kineske provincije Cejang u četvrtak ujutro dočekao je apokaliptičan prizor - u gradu Wenzhou rijeka je poprimila boju krvi.

Prije nego što su stanovnici Wenzhoa vidjeli krvavo crvenu rijeku, osjetili su vrlo čudan miris. Oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu rijeka je još bila savršeno bistra i normalna, a samo sat vremena nakon
toga, doživjela je 'krvavu' metamorfozu, prenosi ABC News.

"Stanovnici su rekli da je rijeka tekla normalno do pet ujutro, a počela je da crveni oko šest sati. Veoma brzo se pretvorila u krvavo crvenu rijeku", prenosi radio "Čajna internešenel".

Inicijalna inspekcija Kancelarije za zaštitu čovjekove okoline grada Wenzoa, nije odmah mogla otkriti uzrok promjene boje rijeke, ali sumnjaju da je neko odbacio umjetno bojilo u rijeku, računajući da zbog
teških oborina i tajfuna dan prije, niko neće primijetiti promjenu boje vode.

Uz rijeku su brojne tvornice, među kojima i tvornica za bojenje hrane, tekstilna tvornica i tvornica papira. Uprkos neprijatnom događaju, stanovništvo je otkrilo da ribe bolje grizu zbog toga.

Slučajevi krvavih rijeka bez naučnog objašnjenja vrlo su česti u protekle dvije godine. LJudi u čudu i sa strahom promatraju rijeke i jedino s čime to mogu povezati je knjiga Otkrovenja u kojoj su krvave vode svijeta najavljene kao jedan od znakova dolaska Zvijeri, ali i drugog dolaska Isusa Hrista.

Komentari / 0

Ostavite komentar