Ne miješajte se u unutrašnje poslove Rusije

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da će Moskva iskoristiti svoj uticaj na proruske snage na istoku Ukrajine, ali i da Zapad mora da izvrši pritisak na Kijev da bi se okončala neprijateljstva.

Svijet 22.07.2014 | 15:37
Ne miješajte se u unutrašnje poslove Rusije

Putin je pozvao zapadne sile da se ne miješaju u unutrašnje poslove Rusije i rekao da je potrebno preduzeti korake radi jačanja vojnih sposobnosti Rusije zbog poteza Sjevernoatlantske alijanse i radi zaštite ekonomije od "spoljnih prijetnji".

"Dobijamo pozive da iskoristimo svoj uticaj na separatiste sa jugoistoka Ukrajine. Mi ćemo, naravno, učiniti sve što moižemo, ali to nije ni izbliza dovoljno", rekao je ruski predsjednik na početku sastanka sa šefovima odbrambenih i bezbjednosnih službi.

Putin je rekao da u ovom trenutku "nema vojne prijetnje niti prijetnji suverenitetu i teritorijalnom integritetu" Rusije.

"To garantuje strateška ravnoteža u svijetu", napomenuo je ruski predsjednik i dodao da Rusija "striktno poštuje norme međunarodnog prava i obaveze prema svojim partnerima", prenio je Itar-tas.

Putin je rekao da se nada da će ostale zemlje uzeti u obzir nacionalne interese Rusije i da će sporna pitanja rješavati u zakonskim okvirima.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Lija

22.07.2014 13:41

Чувак, пусть это не американский империализм царствовал свијетом.Učini всех православных жить мирной защитить нас от агрессоров НАТО

ODGOVORITE
Name

ma normala

22.07.2014 13:48

Sad će i baja da da izjavu... Cudi me da te je pustio prije njega ipak se on sve pita.

ODGOVORITE
Name

pametan

22.07.2014 15:28

Ovo je pametna predsjednička reakcija - kao nekad Milošević, samo ne valja dugo tako - ne vrati se istom mjerom..

ODGOVORITE
Name

Bojan

22.07.2014 16:01

"Globalna kasarna" je projekat katoličkih jezuita iz Vatikana na čelu sa Crnim papom sledbenikom Pontija Pilata i Ignacija Lojole! G-dine Putin u pitanju je Sibir! Vi grešite što taktizrate sa krvavom šapom iz Vatikana. Zna se da Zapadom uprvlja Vatikan. Sve agencije Zapada su pod komandom Crnog pape: EU, USA, UN, NATO, CIA, G-7, STO itd.., Morate da ošine koju raketu po krstaškoj hordi, pa posle da pregovarate! Tako katolici rade!

ODGOVORITE
Name

Boo

22.07.2014 16:23

Ode Putin u PM. A sa njime i cjela Rusija. Sad ce Ameri da pokucaju na Ruska vrata.

ODGOVORITE
Name

opa Djurdjo

22.07.2014 16:29

Diktator Putin zabranjuje reklame na privatnim TV stanicama u Rusiji. Toliko o slobodi govora.

ODGOVORITE
Name

1389

22.07.2014 17:03

Sto je babi milo u snu joj se snilo a tako i vama da ce doc Ameri na vrata Rusima. Podrska Putinu i Ruskom narodu da sto pre oslobode Evropu i citav svijet.

ODGOVORITE
Name

Boo

22.07.2014 18:50

Za ovoga 1389 : pa tebi treba stvarno treba poducavanje u politici , Ameri kad nesto zacrtaju to mora biti tako sad su citav svjet digli protiv rusa zbog ovoga aviona , jednom su ih rasturili sad ce da ih sataru daj boze da Rusim Moskva ostane ,i ja nevolim amerikance oni su najveci zlocinci atomske na Japan , napalm po Vijetnamu , pa Somalija , Irak nema gdje nisu bili a sve demokratija se goni pa ti vidi il ces americku demokratiju il ces dobiti po nosu

ODGOVORITE
Name

1389

22.07.2014 20:19

Boo,puno gledas Americke filmove,jel ti o njima pises il o cemu?Koje oborio avion,jesul Rusi,jel utvrdjeno?Koji se to citav svijet digao protiv Rusa?Tisi kao Ameri,odma bi po nosu,polako moze se vratit kao Bumerang.

ODGOVORITE
Name

Boo

22.07.2014 21:01

1389 : nisam ja reko da su rusi oborili avion al citav zapad je uzo ruse na zub zbog tog aviona , a Ameri ce nekako srediti da svi misle da su rusi ili ovi separatisti . Samo je pitamje vremena kad ce se ruski bosevi dignuti protiv Putina zbog ziro racuna sto su im blokirani i sta onda . Rusija trenutno puno vise zavisi od Evrope nego Evropa od rusa . Zar ne vidis sta rade sa Njemackom svi ovi poslovi oko spijunaze i na kraju nikom nista svi se grle i rukuju a Njemacka je glavni faktor u evropi . Jos kad im Brisel stavi muhur na ovaj juzni tok da je to zavrsena prica bice vracaj Putinu Krim il te nema . Vjeruj mi gdje god se Amerika upetljala nije na dobro izaslo .POZ.

ODGOVORITE
Name

1389

22.07.2014 21:39

Boo,svako ima pravo na svoje misljenje da iznese.Jasam za to dase istina sazna a ne na prvu. Vecina zapadnih zemalja ja pod pritiskom Amerike protiv Rusije al cekaj jos malo,dok vide kud ih ti Bosovi vode,kako ih nazivas. Po meni su Desni Sektor separatisti,srusili su nasiljem i ubistvima legalnu vlast. Lijepo spavaj.

ODGOVORITE