Vazdušni prostor Ukrajine nakon obaranja “MH17”

Dan nakon što je na nebu iznad istočne Ukrajine oboren putnički avion Malezija Erlajnsa (Malaysia Airlinesa) vazdušni saobraćaj iznad ove zemlje je rjeđi nego ikad, izuzmemo li letove prema i iz Kijeva.

Svijet 18.07.2014 | 21:04
Vazdušni prostor Ukrajine nakon obaranja “MH17”

Nove rute aviona koji lete od Evrope prema Aziji i obrnuto oslanjaju se na sjevernije i južnije opcije, nakon što su brojne aviokompanije saopštile da su primorane to učiniti.

Današnja mapa FlightRadar24 nastala u 11 sati pokazuje značajno odsustvo letova preko Ukrajine, kao i dijela Rusije koji se nalazi blizu konfliktne zone, te nove rute brojnih aviona, prenosi Mashable.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nap

18.07.2014 19:29

Krivac za rušenje aviona borio se u BiH, u vojsci Republike Srpske Vođa separatista u Ukrajini koji jepreuzeo odgovornost za rušenje malezijskog aviona Igor Girkin, poznat kao Igor Ivanovič Strelkov, veteran je proruskih i prosrpskih ratova protiv muslimana u Čečeniji i BiH, gdje se borio na strani Republike Srpske. Girkin se neposredno prije objave informacije o rušenju aviona Malaysia Airlinesa iznad Ukrajine na Twitteru "pohvalio": "Na području Toreza srušili smo An-26. Leži negdje u rudniku 'Napredak'. Upozorili smo vas - nemojte letjeti našim nebom", pisalo je u tweetu koji je naknadno izbrisan

ODGOVORITE
Name

Re nap

18.07.2014 20:42

Ti mora da si Mara gatara pa sve znas,mora da znas kako se zovu i putnici,sta je ovih sto su se borili na muslimanskoj strani i danas ubijaju po bijelom svijetu

ODGOVORITE
Name

ssss

19.07.2014 08:15

Podsjeća li vas Ulica Vase Miskina ili Markale na ovo?

ODGOVORITE