EP: Srbi sigurni i sa Nijemcima

Aktuelni šampion Evrope, reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Ostali sportovi 16.07.2014 | 07:46
EP: Srbi sigurni i sa Nijemcima

Srpska selekcija, koja brani zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u holandskom Ajndhovenu, uspela je bez većih problema da savlada Nemačku 12:7, u drugom kolu grupe B.

Neizvesno je bilo samo posle prvih osam minuta, kada su Nemci bili na samo gol zaostatka, da bi 'Delfini' samo pojačali tempo i potpuno zasluženo stigli do drugog trijumfa.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Filip Filipović sa četiri pogotka, Slobodan Nikić dodao je jedan manje, a Miloš Ćuk dva. S druge strane, najviše su se istakli Ril i Nosen sa po dva gola.

Ekipa Dejana Savića je u prvom kolu savladala selekciju Francuske (16:5), dok je u narednom kolu očekuje 'večiti' derbi protiv domaćina Mađarske.

Prvu deonicu obeležila je igra gol za gol, s tim da su naši momci imali nekoliko šansi da se rezultatski odlepe. Dva puta se u strelce upisao Filip Filipović i jednom Stefan Mitrović, ali su Nemci uspeli u poslednjim sekundama prve deonice da se vrate na samo gol zaostatka.

Nastavilo se u istom ritmu i na startu druge četvrtine. da bi Srbija sredinom perioda stvorila prvu osetniju prednost. Precizni su bili Slobodan Nikić i Nikola Rađen, da bi Andrija Prlainović iz peterca doneo tri gola prednosti našoj selekciji. Do odlaska na poluvreme, Nemci nisu ozbiljnije zapretili našem golu, dok su naši momci propustili da, sa igračem vise, dodatno uvećaju prednost – 6:3.

U drugom poluvremenu smo na gol čekali četiri i po minuta, da bi Stam smanjio zaostatak Nemaca. Međutim, Filipović je već u sledećem napadu vratio prednost na tri gola razlike, da bi Slobodan Nikić i Miloš Ćuk doneli, čini se, nedostižnu prednost pred poslednju deonicu – 9:5.

'Delfini' su očekivano lako priveli meč kraju, Seriju golova u poslednjoj deonici otvorio je Slobodan Nikić, nastavio je Filip Filipović, da bi konačan rezultat postavio Obshernikat – 12:7.

Komentari / 0

Ostavite komentar