Vilijam Hejg podnosi ostavku

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg saopštio je da podnosi ostavku na dužnost šefa britanske diplomatije.

Svijet 15.07.2014 | 07:05
Vilijam Hejg podnosi ostavku

Hejg je na toj poziciji bio četiri godine.

"Podnosim ostavku na mesto ministra spoljnih poslova nakon četiri godine da bih postao lider donjeg doma parlamenta", napisao je Hejg večeras na svom Tviter nalogu.

Hejgova nova uloga će najverovatnije biti da koordiniše rad vlade sa radom donjeg doma birtanskog parlamenta, preneo je Rojters.

Hejg je napisao na svom tviter nalogu i da će se od maja 2015. godine, za kada su planirani parlamentarni izbori u Velikoj Britaniji, "posle toliko dugog vremena provedenog u politici posvetiti nekim drugim stvarima, koje je oduvek želeo da radi".

Promene u politici su dobre, napisao je on i dodao da zadržavanje pozicije nije samo po sebi cilj. "Posle 26 godina na mestu parlamentarca, biće pravo vreme da krenem dalje".

Hejg je naveo da je ponosan na obnovljeni, novi Forin ofis, kao i na to što su danas oživeli neki savezi, što postoji novi kurs u Evropi i snažnije vođstvo Velike Britanije kad je u pitanju borba za ljudska prava. Dodao je da će nastaviti sa kampanjom Velike Britanije o zaustavljanju seksualnog nasilja u sukobima, kao specijalni izaslanik premijera.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar