Вилијам Хејг подноси оставку

Министар спољних послова Велике Британије Вилијам Хејг саопштио је да подноси оставку на дужност шефа британске дипломатије.

Свијет 15.07.2014 | 07:05
Вилијам Хејг подноси оставку

Хејг је на тој позицији био четири године.

"Подносим оставку на место министра спољних послова након четири године да бих постао лидер доњег дома парламента", написао је Хејг вечерас на свом Твитер налогу.

Хејгова нова улога ће највероватније бити да координише рад владе са радом доњег дома биртанског парламента, пренео је Ројтерс.

Хејг је написао на свом твитер налогу и да ће се од маја 2015. године, за када су планирани парламентарни избори у Великој Британији, "после толико дугог времена проведеног у политици посветити неким другим стварима, које је одувек желео да ради".

Промене у политици су добре, написао је он и додао да задржавање позиције није само по себи циљ. "После 26 година на месту парламентарца, биће право време да кренем даље".

Хејг је навео да је поносан на обновљени, нови Форин офис, као и на то што су данас оживели неки савези, што постоји нови курс у Европи и снажније вођство Велике Британије кад је у питању борба за људска права. Додао је да ће наставити са кампањом Велике Британије о заустављању сексуалног насиља у сукобима, као специјални изасланик премијера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар