Kaka se vratio u Sao Paulo

Brazilac Rikardo Kaka istakao je da je presećan zbog svog povratka u Sao Paulu posle 11 godina provedenih u inostranstvu.

Fudbal 07.07.2014 | 11:28
Kaka se vratio u Sao Paulo

Nekadašnji najbolji igrač planete raskinuo je ugovor sa Milanom u junu, posle čega je postao igrač Orlando Sitija, ali će njihov dres obući 2015. godine, kada tim počne da se takmiči u MLS.

"Ovo je veoma poseban dan za mene, prošlo je 11 godina a ja sam se vratio u klub u kom sam odrastao, počeo da igram fudbal. Kada vidim sve vas, moje prijatelje, porodicu... Presrećan sam", rekao je Kaka.

Bivšeg igrača Reala iz Madrida na tribinama stadionu Murumbi dočekalo je 20 hiljada navijača.

"Stvarno ne mogu da vam objasnim kako se osećam. Ovo je specijalan dan za mene.Sao Paule je bio taj koji me je 'izbacio' u svet fudbala, pa je samim tim povratak ovde veoma emotivan i bitan za mene.", dodao je emotivni Kaka. "Ne mogu da dočekam da zaigram, iako ne znam kada će to tačno biti. Pogotovo sada, kada imam priliku da igram sa dva idola – Rožerijom Senijem I Luisom Fabijanom".

Na kraju obraćanja Kaka se osvrnuo I na glavnu temu u zemlji fudbala I kafe – izostanak povređenog Nejmara sa završnice Mundijala.

"Kao veliki ljubitelj fudbala mogu da budem samo tužan I Brazil i Mundijal gube mnogo neigranjem Nejmara u samoj završnici. To će se u velikoj meri odraziti na 'tehničko' izdanje Brazila, ali mislim da tim ima u sebi ono što je potrebno da bi se domogao velikog finala. To što kroz šta Nejmar prolazi je jako specifično... Nalazi se u teškoj situaciji, jer se sve događa u njegovoj domovini. Sada plačemo zbog njega, ali ćemo se u budućnosti smejati", zaključio je jedan od najboljih igrača XXI veka.

Komentari / 0

Ostavite komentar