Nezahvalan zadatak člana Predsjedništva

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će kandidat ove stranke i koalicionih partnera za člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima biti poznat u ponedjeljak ili utorak.

Republika Srpska 05.07.2014 | 08:23
Nezahvalan zadatak člana Predsjedništva

"Zadatak novog člana Predsjedništva BiH, koga ćemo predložiti, biće da se bori za autonomiju i nezavisnost Republike Srpske", istakao je Dodik sinoć u Gradišci, gdje je prisustvovao Prvom festivalu Mladih socijaldemokrata.

Dodik je rekao da će to biti najkompetentnija ličnost, jer su zadaci člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske veoma kompleksni i važni.

"To mora biti snažna i pouzdana ličnost i napravićemo pravi izbor", naglasio je Dodik.

Dodik je najavio da će SNSD imati svoje kandidate i za izbore u gotovo svim kantonima u BiH, pa čak i tamo gdje ova stranka nema brojno članstvo.

Izvor: SRNA

Komentari / 43

Ostavite komentar
Name

Edo , Slatina-Tuzla

04.07.2014 06:24

Dok god postoji zajednička država i jednim i drugim će glavni adut biti nacionalizam a znate zašto? Zato što drugih aduta nemaju. Nesposobni su i jedni i drugi da bilo šta urade osim da pljačkaju ovaj ionako osiromašeni narod. Danas u BiH imate dva entitea u kojima djeca sanjaju da odu, iskrivljen sistem vrijednosti u kojima se oligarhija sa svojim potomcima bahati na konto novca koji su pokrali od poštenog i siromašnog stanovništva i nema nikakvih naznaka za bolju budućnost. Nažalost iz BiH svako normalan mora da ima želju da ode jer nije moguće opstati u toj državi osim ako niste priprdak vlasti, sin ili ćerka nekog od oligarhije ili jednostavno budala koja to sve ne vidi. Navedenim nije problem ostanka. Da paradoks bude veći ovi siromašni koji su pokradeni uče svoju djecu kako i oni treba da budu kao ovi što su ih pokrali a poštenih ljudi i porodica je sve manje i manje ... to je put koji konvergira u nulu odnosno u ništa.

ODGOVORITE
Name

Popo

04.07.2014 06:25

Cuj da se bori za nezavisnost i autonomiju.... Pa ovo vise nema smisla!!! Na cemu oni temelje izborni program???!!!

ODGOVORITE
Name

P

04.07.2014 06:26

E upravo tu gdje pokazuješ prstom je Brčko, bilo nakad u Republici Srpskoj ali si ga ti 1999. dao Hrvatima i Muslimanima i postao je distrikt! Tim potezom prepolovio si Republiku Srpsku na 2 dijela a narodu pričaš bajke!Bio si i ostao samo strani američki plaćenik koji mudro pljačka i uništava Republiku Srpsku a priča suprotno!

ODGOVORITE
Name

MILORAD

04.07.2014 06:30

BAJA LUPAS NIKO TI VISE NISTA NEVJERUJE. TEBE CEKA CORKA ZA SVE TVOJE LOPOVLUKE.

ODGOVORITE
Name

Opremljen

04.07.2014 06:34

Cuj ovo šta čovjek misli o sebi pouzdana i snažna ličnost. Snazno ste udarili namete narodu a svojim porodicama obezbjedili bogatstvo koje ni cukun cukun unucad neće moći potrošiti. Vi ste jedni obični krpelji koji isisavaju narodu i posljednju kap krvi

ODGOVORITE
Name

jedinstvena_BiH

04.07.2014 06:43

Baja je daleko najbolji zapadni igrac u stvaranju jedinstvene BiH i ukidanju Republike Srpske. Srpsku je za vrijeme svoje vlasti doveo do prosjackog stapa, sada ce se morati ispuniti bas sve sto bude zapovijed od MMF-a i stranaca. Rusi su prilikom poplava pokazali da na Republiku Srpsku racunaju jedino kada treba za male pare kupiti kakvu dobru fabriku ( pa je onda najcesce unistiti). Price o referendumu su zaista za malu djecu. Ako za 10 godina nije uspio napraviti niti jedan konkretan korak ka nezavisnosti onda po cistoj logici i matematici dodje da mu treba beskonacno mnogo vremena da je odvede u nezavisnost. Bravo Baja!

ODGOVORITE
Name

knez

04.07.2014 06:55

devet godina demagogije plus devet godina lopovije konacan zbir posle oktobra zvace se corka

ODGOVORITE
Name

pop

04.07.2014 07:04

Ja ne znam zasto takvi komentari kad vec znate da ce izgubiti izborei zavrsiti u "corki".Nema potrebe vidoviti komentatori

ODGOVORITE
Name

:-)

04.07.2014 07:22

Za ovu "patku" i otrcanu pricu nedostaje mu Haris Silajđić sa druge strane da ukida Republiku Srpsku. Nadam se samo da nece biti stari štos iste naivćine.

ODGOVORITE
Name

mrkalj.

04.07.2014 07:29

Ovo se zove VIZA za proslost.Dodina utopija, zivimo u drzavi cije su vodje majstori licemerja i lazi. Njihovu smo smrtnu igru i njihovo kolo dehumanizacije prihvatili kao jedinu smisljenu, dakle nuznu igru. Kakvo ponizenje covjeka..! S tim ustaje, s tim se zivi..!

ODGOVORITE
Name

misko

04.07.2014 07:34

Utopljenik se i za slamku hvata. Ti bi nas I u rat poveo samo da ostanes na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Banjalucki drincer

04.07.2014 07:44

Znaci ako se Republika Srpska pokusa otcijepiti nema vise BIH. A Dejton kaze koliko sam cuo nema BIH nema Republike Srpske sta onda i ovo malo mladosti sto je ostalo treba pobiti.

ODGOVORITE
Name

Rick

04.07.2014 07:48

A na slici pokazuje Brcko i govori: Ovo smo izgubili za vrijeme mog mandata. Rekao sam da cu kao moralni cin podnnijeti ostavku ali, kao i sve drugo, slagao sam vas.

ODGOVORITE
Name

Semberac

04.07.2014 07:50

Upro si prst u 1992g.Sad je 2014g. ako nisi znao oladi bre

ODGOVORITE
Name

Bosniakum

04.07.2014 07:50

Vjerovali ili ne ja bih volio da Dodik dobije još jedan mandat,on je puno toga uradio ka urušavanju Republike Srpske,ide "uz nos"cijelom svijetu,bahat i nekulturan političar, finsijski srozava entitet, privredu u entitetu dovodi na koljena, sama rafinerija u Brodu je u dubiozi od 60 miliona € ili dolara a "vlasnici" njegovi Rusi. On skoro uđe u onaj avion i kaže"odo malo do Putina" hehheheh, moožžžddaaa je uspio napraviti fotografiju sa Putinom. Budući član predsjednišzva po Ustavu se ne smije zalagati ni za kakvu nezavisnost, to je protivustavna aktivnost i za takvo nešto se može završiti u ćorki. Mile još jedan mandat i ostaće ti prazna ljuštura a Republika Srpska će biti samo svrha samoj sebi. Sretno Mille

ODGOVORITE
Name

Zenica

04.07.2014 07:51

Zaista je interesantno do koje mjere je Milorad Dodik spreman ići sa tom nekom nebuloznom pričom u trenutku (skoro) potpunog ekonomskog sloma pogotovo sad nakon ovih katastrofalnih poplava koje su se desile,na žalost... Možda on stvarno vjeruje u svoju izbornu pobjedu i pored svega što se desilo... Ostaje da se vidi koliko ove njegove već dobro poznate i istrošene priče "piju vode" kod običnog čovjeka...

ODGOVORITE
Name

Derim

04.07.2014 07:53

Baja, Baja bajice mrak si od coveka- pripremi Ove bajke za kp dom Foca!!! O D L A Z I!!!!!!

ODGOVORITE
Name

xxl

04.07.2014 08:01

Dodik je najavio da će SNSD imati svoje kandidate i za izbore u gotovo svim kantonima u BiH, pa čak i tamo gdje ova stranka nema brojno članstvo. Znači hoće vlast na svakom pedlju BiH? Sve kao nešto protiv a hoće vlast svugdje u BIH?

ODGOVORITE
Name

Vaso

04.07.2014 08:26

Citam ove komentare pa se sve stipam da vidim jesam li ziv,a i uzeo sam kalendar da vidim koji je mjesec,kao da je polovina oktobra tako mi ovi komentari lice.te u zatvoru je u Foci u Rusiji je pobjego,ali izgleda sto je babi milo to joj se i snilo.Jadna je nasa pamet...

ODGOVORITE
Name

BL

04.07.2014 08:47

Ako se bude borio za nezavisnost, kao sto se u ratu borio jadni mi onda.....

ODGOVORITE
Name

xxl

04.07.2014 08:55

Šta je sa onim pompezno najvljivanim ruskim kreditom što ga Dodik najavi u jeku krize oko Krima?Je li ono bi 500 miliona dolara?

ODGOVORITE
Name

MANTRA

04.07.2014 09:14

Jedini recept da BiH postane normalna zemlja za zivot, ne mora biti Svajcarska, ali normalna evropska zemlja jeste da tri njena naroda nauče u obdaništu sljedeće mantre i to ponavljaju sami sebi svaki dan po hiljadu puta: 1. Bošnjaci: BiH ne može biti zemlja samo jednog naroda i sa jednim nivoom vlasti. BiH je složena zemlja sa entitetima, kantonima i distriktom. 2. Srbi: RS je entitet i ne može postojati izvan BiH. RS mora biti UKLJUCIVA, a ne UVIJEK ISKLJUCIVA, jer njena ISKLJUCIVOST iz BiH direktno osiromasuje narod koji tu zivi. 3. Hrvati: BiH ne moze mijenjati unutrasnju organizaciju u narednih stotinu godina minimalno, jer takvu organizaciju garantuju najveće svjetske sile i ne pada im na pamet da se bave otvaranjem pitanja novih entiteta i urusavanjem postojece organizacije. I onda jedan zajednicka mantra: Politicke elite Srba, Hrvata i Bosnjaka zive u bratstvu i jedinstvu evo vec 20 godina, a i tokom rata. Politicke elite Srba, Hrvata i Bosnjaka truju i plase narod novim ratovima sukobima podjelama kao jedini nacin politickog opstanka. Dok god narod vjeruje u 20 godina iste price bice siromasan bijedan, jadan, ogorcen, besperspektivan.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

04.07.2014 09:24

NAŽALOST NEMA ŠANSE ZA ZATVOR... OVO JE CISTA PSIHIJATRIJA SOKOLAC ZATVORENOG TIPA

ODGOVORITE
Name

Srbin

04.07.2014 09:30

Prvo - ko vjeruje više ovom okorjelom kriminalcu? Drugo - nelogično mi je da član Predsjedništva ruši državu za koju obavlja posao (kao kad biste u elektrodistribuciji zaposlili čovjeka čiji zadatak je da kida električne vodove). Treće - ova i ovakva inat politika nas Srbe može mnogo da košta, pa na izborima u oktobru glasajte pametno!

ODGOVORITE
Name

borac rs

04.07.2014 09:56

imamo li toliko glupe omladine??????????

ODGOVORITE
Name

xxl

04.07.2014 10:32

Eto SNSD je saveznik Zlatka Lagumdžije a taj Zlatko toliko majorizira Srbe, uzima srpske političke i druge pozicije, stavlja "svoje Srbe" gdje god hoće u Federaciji, da ono što mu Hrvati prigovaraju u pogledu Željka Komšića je ništa šta Zlatko radi Srbima u Federaciji BIh i opet Dodik voli Zlatka, opet Dodik diže glas za prava Hrvata u vezi sa Željkom Komšićem i kaže ne može Željko kao dobitinik ratnog priznanja "ZLATNI LJILJAN" biti reprezentativan predstavnik Hrvata (to Mile Dodik kaže?) a šuti o tome da je potpredsjednik Federacije BiH (Zlatkov Srbin) Svetozar Pudarić takođe "ZLATNI LJILJAN" (dobitnik ratnog priznanja "ZLATNI LJILJAN", kao pripanik Armije RBiH.O tome Dodik šuti? A brine ga Komšić?Koga Dodik predstavlja Hrvate?

ODGOVORITE
Name

Kartograf

04.07.2014 10:46

Evo zasto je Dodiku stalo da se bori do vase posljednje marke za nezavisnost: Razvoj Bakinaca od 2006 do 2014! http://www.ladda-upp.se/bilder/psstpkymvyekxt/ Sve je dostupno i na Google Earth, ako neko sumnja u autenticnost slike!

ODGOVORITE
Name

Jok

04.07.2014 11:00

Nezavisnost od onih koji su nam najviše pomogli kad je nadirala voda??? Neka, hvala, ja bih radije živio s njima, pa neka su druge vjere i nacije, nego da živim sa lopovima kakav je Mile i kompanija.

ODGOVORITE
Name

Gusle..

04.07.2014 11:12

Moze li neko zamoliti guslare da urade koju pjesmu na temu ekonomije i medjunarodnih poslovnih relacija, cini mi se da Dodo samo guslare slusa pa ne bi bilo lose ovo...

ODGOVORITE
Name

baja2

04.07.2014 11:31

Bez BiH nema RS,kao sto bez RS nema ni BiH,to Mile dobro zna al et malo pali jadni narod

ODGOVORITE
Name

bosanac

04.07.2014 11:45

Šta će mu za to član predsjedništva, da bere svaki mjesec po 6000-7000 KM? I ko biva on će se izborit da i duga dva člana podrže njegov prijedlog!!!!!

ODGOVORITE
Name

krusko

04.07.2014 11:58

Srbuj brate srbuj, od pamtivjeka se na tome ovde izbori dobijaju,

ODGOVORITE
Name

Popu-si-pim-pek

04.07.2014 12:09

Baja bubalo

ODGOVORITE
Name

petar

04.07.2014 12:11

Mile majcin sine dotjero si cara do duvara e ne moze vise stani malo bato dosta je bilo tvoja prica vrijedi samo za djeciji vrtic a kod nas koje si izvarao dva puta nema vise prolaza.

ODGOVORITE
Name

Travnicanin

04.07.2014 12:32

Ja bih da postavim samo jedno pitanje, a ono je: U cemu je toliki problem u njegovoj glavi zasto zeli nezavisnu Republiku Srpsku, kad je Republika Srpska prema Ustavu enitet sa Srbima, Hrvatima, Bosnjacima i ostalim? Sta dobija Republika Srpska ako bi odvojila, osim eto kako kaze Dodij vjekovne zelje za svojom zemljom. Razumijem da ima teskoca u procesu drzave BH, ali se te teskoce mogu na druge nacine rijesiti. I nije istina da je kako je nekad rekao Dodik ili neko njegov blizak, da su USA konfedraciaj i da se mogu uvijek odvojiti, kao sto se i kantoni u Swiss ne mogu odvojiti, a niti pokrajnie u Njemackoj ili Spaniji ili Velikoj Britaniji.

ODGOVORITE
Name

vidi vidi

04.07.2014 12:49

Šta je on: lovac ili ribolovac, ne znam, ali znam nešto drugo.

ODGOVORITE
Name

miki

04.07.2014 14:39

Ovaj Baja majke mi vise lupo od onog zmaja od Sipova. Zmaj bar ne soli nikome pamet. A ovaj lupa bez veze, a jos nam i soli pamet. E sta prestavlja jedan narod. Neki kazu kakav je predsednik takav i narod.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

04.07.2014 14:54

Pogledajte samo sliku i kojim prstom Baja buba buvara pokazuje na nezavisnost Republike Srpske i sve je jasno.

ODGOVORITE
Name

joja

04.07.2014 17:08

Dva puta si dobio izbore, na istu retoriku, ali nista nisi ostvario. Sad mozes dobiti samo corku, posle izbora

ODGOVORITE
Name

borg

04.07.2014 19:19

Željka je SNSD kandidat za člana predsjedništva

ODGOVORITE
Name

gradjanin

04.07.2014 19:44

Znam licno policajca iz drzavnih institucija BiH - granicne policije otkrio je sverc vrijedan par miliona maraka (GP Strmica). Imao je niz problema u sluzbi zbog toga. Od prijetnji pokusaja otkaza od strane Vinka Dumancica jer su cigaretama - prodajom i novcem finansirani stranka HDZ i skrivanje generala Gotovine. Covjek se obratio srpskom clanu presjednistva za pomoc Nebojsi Radmanovicu i tada presjedavajucem Vijeca ministara BiH Nikoli Spiricu zahtjevom za pomoc i kasnije ukazao na ogroman sverc i kriminal u toj instituciji... Nikad odgovor nije dobio. Bilo kakav. Pouzdano se zna da se nista nije preduzimalo zbog izrazito prijateljskih odnosa HDZ-a i SNSD-a! Dokumenti kiji su zaprimljeni na adrese Vijeca ministara i presjednistvo bice uskoro javno objavljeni a javnost i gradjani bice zaprepasteni.

ODGOVORITE
Name

Antifasista

06.07.2014 13:22

Pa ne znam u cemu ce biti promjena sa novim clanom predsjednistva. Zar se i Radmanovic nije borio za nezavisnu Srpsku???

ODGOVORITE
Name

neko_nebitan

06.07.2014 18:27

Ne govori on iz malog mozga, odlicno zna na koju kartu igra i n aovom portalu je vecina civiliziranog i urbanog svijeta koji raspoznaje dobro od loseg, istinito od lazi i realno od nerealnog a njegovo glasacko tijelo se zna koje je.Ti ljudi samo cuju sta on govori, ti ljudi gledaju samo rezimske medije i prate sta on kaze, a on samo njima sa takvim i vijestima puni usi.Ima li neko da pokusa da vidi koliko puta dodik ponovi u mjesec dana ovu frazu z akoju svi normalni ljudi znaju da moze da se ostvari samo uz krv do koljena , svi znamo da referendum moze biti ali zna se kako i svi znamo da smo popljackani do temelja a njemu se to i isplatijer bi u tom haosu udvostrucio, odnosno utrostrucio bogastvo.I jos nesto , mozda grijesim vecina komentara na ovom postu je bosnjackih, mali broj srba pise na ovom postu i komentarise kada se tice dodika i njegove politike, kazem mozda grijesim ali ako grijesim onda veliko izvinjenje.

ODGOVORITE