Policajac prebio invalida jer mu je slučajno prešao preko noge

Poručnik iz Indiane Tom Dejvidson kamerom je uhvaćen kako na ulici u Lafajetu kod Indijanapolisa gura muškarca iz njegovih kolica.

Svijet 03.07.2014 | 21:43
Policajac prebio invalida jer mu je slučajno prešao preko noge

Nikolas Kinkejd je paraplegičar kojeg je pre gotovo godinu dana zaustavila grupa policajaca kako bi ga legitimisali i to nakon što su iz obližnje škole primili dojavu da je naoružan. Ispostavilo se da to nije istina, ali su mu svejedno tražili isprave, a on je jednome od njih slučajno kolicima prešao preko noge.

Nije ni slutio da se radi o visoko rangiranom policajcu s očigledno kratkim fitiljem. On ga je, naime, zgrabio i izvukao iz kolica te bacio na ulicu.

'Šta je ovo? Šta sam učinio?', rekao je šokirani Kinkejd koji je nakon toga priveden i pritvoren.
Srećom, sve je zabeležila kamera pa je slučaj dospeo pred specijalnu komisiju. Ali, oni su drskog policajca odlučili samo da novčano kazne i suspenduju na 30 dana uprkos činjenici da su svi pripadnici Policijske stanice Lafajet, uključujući šefa Patrika Flanelija, njegovo ponašanje ocenili nedopustivim, a kao jedinu prikladnu kaznu naveli su otkaz.

Međutim, o tome ne odlučuju oni, već pomenuta komisija koja je sastavljena od petorice stanovnika Lafajeta koji procenjuju šta zaslužuje novčanu kaznu, šta privremenu suspenziju, a šta otkaz. Oni su glasanjem 3:2 procenili da je njegovo ponašanje bilo neprimereno, ali ipak nedovoljno za otkaz.

Dejvidson je ipak ostao bez čina, a dodeljena mu je i svojevrsna uslovna kazna u trajanju od godinu dana.

Izvor: Jutarnji list

Komentari / 0

Ostavite komentar