Полицајац пребио инвалида јер му је случајно прешао преко ноге

Поручник из Индиане Том Дејвидсон камером је ухваћен како на улици у Лафајету код Индијанаполиса гура мушкарца из његових колица.

Свијет 03.07.2014 | 21:43
Полицајац пребио инвалида јер му је случајно прешао преко ноге

Николас Кинкејд је параплегичар којег је пре готово годину дана зауставила група полицајаца како би га легитимисали и то након што су из оближње школе примили дојаву да је наоружан. Испоставило се да то није истина, али су му свеједно тражили исправе, а он је једноме од њих случајно колицима прешао преко ноге.

Није ни слутио да се ради о високо рангираном полицајцу с очигледно кратким фитиљем. Он га је, наиме, зграбио и извукао из колица те бацио на улицу.

'Шта је ово? Шта сам учинио?', рекао је шокирани Кинкејд који је након тога приведен и притворен.
Срећом, све је забележила камера па је случај доспео пред специјалну комисију. Али, они су дрског полицајца одлучили само да новчано казне и суспендују на 30 дана упркос чињеници да су сви припадници Полицијске станице Лафајет, укључујући шефа Патрика Фланелија, његово понашање оценили недопустивим, а као једину прикладну казну навели су отказ.

Међутим, о томе не одлучују они, већ поменута комисија која је састављена од петорице становника Лафајета који процењују шта заслужује новчану казну, шта привремену суспензију, а шта отказ. Они су гласањем 3:2 проценили да је његово понашање било непримерено, али ипак недовољно за отказ.

Дејвидсон је ипак остао без чина, а додељена му је и својеврсна условна казна у трајању од годину дана.

Извор: Јутарњи лист

Коментари / 0

Оставите коментар