Bosić: Sve će se znati do 14. jula

Predsjednik Srpske Demokratske Stranke Mladen Bosić izjavio je u Petrovu da će srpski kandidat za Predsjedništvo BiH biti onaj o kome se dogovore u Savezu za promjene.

Republika Srpska 28.06.2014 | 18:34
Bosić: Sve će se znati do 14. jula

- Da li će to biti lider PDP-a Mladen Ivanić ili neko drugi to će se znati do 14. jula, kada je krajnji rok za predaju imena kandidata", izjavio je Bosić, koji je prisustvovao otvaranju nove fabrike kreveta "Napko beds" u Petrovu.

Odgovarajući na pitanje zašto Ivanićeva partija nije prijavljena Centralnoj izbornoj komisiji, već samo koalicija SDS-SNS, Bosić je rekao da nije prijavljen PDP, ali ni ostale članice Saveza za promjene.

- To je zbog toga što smo dogovorili da ove dvije stranke iz tehničkih razloga prijave koaliciju za sve ostale partije, pa je, prema tome, to tehnička stvar", objasnio je Bosić.

Odgovarajući na pitanje znači li to da će Ivanić biti kandidat PDP-a ili Koalicije, odnosno Saveza za promjene, lider SDS je odgovorio da će "koalicija imati svog člana na osnovu toga kako se završe pregovori".

- Da li će biti Ivanić ili neko drugi čućete do roka koji za to propisuje CIK", rekao je Bosić.
 

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

Zoki

28.06.2014 06:49

SDS moze na vlast ali samo da ne budu kao SNSD

ODGOVORITE
Name

Duks

28.06.2014 07:34

Kako novine poput Presa i ostale proturaju dezinformacije da PDP NAPUŠTA SAVEZ ZA PROMJENE što su sinoć demantovali na ATV u emisiji Apostrof Igor Crnadak iz PDP-a i Ćuluzan iz SDS.Ali ima objektivnih medija koje još nije kupio Baja

ODGOVORITE
Name

rasulo

28.06.2014 07:57

NE ZNAMO SA KIME BI NE ZNAMO KO BI SA NAMA AL ZNAMO DA BI TREBALI POBEDITI E TUGO MOJA MORAM ZA VAS GLASAT ALI BIH BIO SRETAN DA VAS NE GLEDAM SVE DO IZBORA NEKAKO BI MI BILO LAKŠE DA MI SE NE ZGADITE PRE VREMENA I IZBORA,,Rasulo na sve strane,,u politici milioner na ulici siromah,,stara poslovica koja najbolje oslikava sadašnje stanje davno je neko rekao politika i prostitucija su dvije sestre bliznakinje samo jedna zna da je ružna dok druga svo vrijeme i sebe i druge ubjeđuje da je lijepa-sramna zanimanja su oba lažna obećanja i oba bez ljubavi.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

28.06.2014 08:24

SDS mora kad dođe na vlast da vodi umerenu proevropsku politiku. SDS nesme u prvi plan stavljati nacionalističku retoriku, mora u Republici Srpskoj uvesti vladavinu zakona i prava, mora osnažiti policiju tako što će razoriti kumovske, prijateljske i tajkunske veze i dati prednost stručnim i obrazovanim ljudima da vode MUP a one sa sumnjivim diplomama očistiti iz MUP-a, SDS će morati izvršiti udar na tužilaštva koja ne rade svoj posao, SDS će morati da se obračuna sa kriminalom i korupcijom i to bez milosti ako ne žele da u skorije vreme dožive i oni sudbinu SNSD-a, na kraju SDS će morati da u svojim redovima one poluobrazovane vrati tamo gde im je i mesto jer su zauzeli pozicije koje im očigledno ne pripadaju i daju prednost pametnim i umerenim ljudima čija reč nešto znači. Ukoliko se budu dolaskom na vlast ponašali bahato i onako siledžijski kao što je to SNSD radio, SDS se na toj vlasti neće moći zadržati ni godinu dana jer će onda uslediti Narodna buna, a to je onda propast celog sistema. Na SDS-u je velika odgovornost, i ako se ne budu ponašali odgovorno i na ključnim mestima imali odgovorne obrazovane i stručne ljude to će ih odvesti u direktnu propast. Ja mislim da su u SDS-u svesni celokupne situacije i u šta se sve upuštaju. SDS će morati zakonu dati prednost iznad svega, ako to ne učine neće ih biti nigde. Teško je vreme pred SDS-om , dali će se znati izboriti i opravdati poverenje koje će im Narod nesumnjivo dati na Izborima, ostaje da se vidi. SNSD u svemu ovom neće imati nikakvu šansu. Posle izbora ta partija će nestati sa političke scene. SNSD je prednost u svemu davao tajkunima i kriminalcima a zakoni su stajali kao mrtvo slovo na papiru. To SDS neće sebi smeti dozvoliti inače od promena onda nema ništa.

ODGOVORITE
Name

xy

28.06.2014 08:30

Ko god dodje za kandidata ne moze biti gore zlo od Dodika.Covjek koji svoj narod bez sazaljenja krade i gura u propast je najgori izdajica.

ODGOVORITE
Name

PDP

28.06.2014 08:52

Samo Ivanić,niko drugi ili nema koalicije!

ODGOVORITE
Name

Goga

28.06.2014 08:54

Sta petljas sa tim Ivanicem covjece ?Sto ne idete sami jasno i glasno SDS i cega se sad bojite,gubim strpljenje i za vas polako,cemu ti privjesci i sta ocekujete od njih.Mogu samo da se pred kraj prodaju Dodiku za pare i onda ce te zevati u prazno.Ja vas ne razumem.

ODGOVORITE
Name

razum

28.06.2014 09:24

Bosic je najbolji kandidat ubjedljivo za bilo koju funkciju. Pobjedice za Predsjednistvo ubjedljivom prednoscu. Samo slozno do pobjede. Naci ce se dobro mjesto i za Ivanica i sve ostale. Bez sujete. Ovo je kraj za ovu sadasnju vlast

ODGOVORITE
Name

Zoki

28.06.2014 10:05

Bojim se sad ce Dodik praviti nekim selima rasvjetu i asfalt a oni ce za njega glasati

ODGOVORITE
Name

vaske

28.06.2014 10:27

Koalicija SDS - SNS je prijavljena zato sto je to signal iz BG.

ODGOVORITE
Name

Moj stav

28.06.2014 11:31

Re Slobodan, Do zadnje riječi potpisujem tvoj komentar, sve iznad i izvan ovog komentara je suvišno! Svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Lubenica

28.06.2014 12:19

Izgleda ništa od koalicije...puče k'o lubenica... Možda je tako i bolje...gdje puno baba kilava su djeca...

ODGOVORITE
Name

Koga ćemo

28.06.2014 13:24

Hajde da budemo realni Bosić ima više šansi od Ivanića, a sem toga, pa je li to predsjedništvo jedina funkcija koja je za Ivanića? Jel to nešto loše biti ministar u Vladi ili Savjetu ministara? Mlađo Ivanić je pametan čovjek i mislim da će shvatiti da može biti odličan premijer ili ministar u nekom važnom ministarstvu.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

28.06.2014 14:03

Sve ide u dobrom smjeru.Polako se lopta spusta I jedinstvo u Savezu je najpotrebnije.Bosicu dogovori se sa Ivanicem I pusti sujete I nagovaranja da se Savez raspadne sto jedino odgovara Dodiku.SDS PDP NDP SNS I ostali samo slozno inace ste svi gubitnici.

ODGOVORITE
Name

Igor P.

28.06.2014 14:04

Zašto se čeka 14. juli? Zašto odmah ne objave imena svih kandidata?

ODGOVORITE
Name

zoran

28.06.2014 14:13

Mislim da nije Problem u politicarima nego u narodu,pa iskreno mi smo narod koji voli malo prevariti ,nesto uciniti za nekoga i ako je protiv zakona,malo uzeti i za sebe,malo i slagati,ne previse raditi itd.Pa i ovi politicari su iz naroda nisu ni oni dosli s neba

ODGOVORITE
Name

Mostar

28.06.2014 15:05

Ko god dođe poslije Baje na vlast uhvatit će se za glavu, kad spozna kompleksnost svih finansijskuh dubioza koje za sobom ostavlja SNSD. Ja lično bih volio da Baja i njegov saradnik akademik Čović izgube izbore.

ODGOVORITE
Name

analiticar

28.06.2014 15:13

Jedan od najboljih politicara u regionu,nije galamdzija ali je sve ostalo na njegovoj strani I mislim da ce ovo oko imena rijesiti na najbolji moguci nacin..

ODGOVORITE
Name

Mladen

28.06.2014 15:39

Ko sa Ivanicem spava,popisan se budi

ODGOVORITE
Name

Miljana

28.06.2014 17:40

Vrijeme je da u oktobru dodje do promjena,jer politika SNSD vodi ovaj narod u propast!

ODGOVORITE
Name

mareska

28.06.2014 20:50

Napred SDS i Savez za promjene.Do konacne pobjede.

ODGOVORITE
Name

goga

29.06.2014 09:31

Ja ne znam cemu tolika borba za vlascu kad su ovi sve pokrali.Sa cim ce da vladaju Bosic,Ivanic... kad nema para.....besmisleno....jedino ako ce nam oteti i oni ovo malo sto je ostalo...ne razumijem pomozite mi.

ODGOVORITE
Name

patriot

30.06.2014 08:57

Bravo Slobodane!Svaka ti je Njegoševa!SDS mora nešto promijeniti od oktobra ili odosmo u 3 lijepe...

ODGOVORITE
Name

Krajina

30.06.2014 10:22

Koga briga za Bosićem, Ivanićem, Dodikom! Što bi se reklo- sve moj do moga! Ma ne mogu vas više gledati koliko mi se gadite! Svi ste vi isti!

ODGOVORITE