Merkelova upozorava na drastične mjere

NJemački kancelar Angela Merkel upozorila je danas da će EU odlučno odgovoriti ukoliko ne bude brzog napretka u sprovođenju mirovnog plana koji je predložio ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Svijet 27.06.2014 | 20:25
Merkelova upozorava na drastične mjere

"Očekujemo napredak u narednih nekoliko časova. Ukoliko ne budemo vidjeli korake naprijed po bilo kojoj tački, spremni smo na preduzimanje drastičnih mjera", izjavila je Merkelova u Briselu.

EU je danas sa Ukrajinom potpisala Sporazum o slobodnoj trgovini i upozorila je da bi mogle biti uvedene nove sankcije Moskvi, ukoliko profederalne snage do ponedjeljka, 30. juna, ne budu djelovale ka smanjenju krize na istoku te zemlje.

Francuski predsjednik Fransoa Oland izjavio je danas da će on i Merkelova u nedjelju, 29. juna, telefonom razgovariti sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i ukrajinskim liderom Petrom Porošenkom radi procjene situacije.

Oland je, ukazujući na zahtjeve EU da se ukrajinske profederalne snage saglase sa dogovorom o prekidu vatre, oslobađanju talaca i pokretanju ozbiljnijih razgovora za sprovođenje Porošenkovog plana, naglasio da, "ukoliko ne bude napretka u ove tri tačke, Savjet EU će preduzeti dodatne mjere".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

JUUUPI.

27.06.2014 18:45

Znaci EU ce uvesti sebi jos vece sankcije (bumerang.

ODGOVORITE
Name

rud

27.06.2014 20:20

Eto zime brzo pa da vidimo onda te sankcije.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

27.06.2014 21:05

Pa zavrnite više taj gas i pomognite Rusima na istoku Ukrajine sa naoružanjem ako već nećete zvanično da se mješate. Ovi iz Ukrajine će pobiti sve što mogu ako nešto ne uradite!

ODGOVORITE
Name

kojo

27.06.2014 22:12

Njemacka privreda posrce bez Ruskog gasa,tako da ove pretnje nemaju osnova!

ODGOVORITE
Name

mili

29.06.2014 12:07

Zivim i radim u njemackoj ali nista nije sjajno kako se ovi njihovi politicari hvale. Svi su mi ptijatelji na kratkom radnom vremenu i masovno ljudi dobijaju otkaze. Prijavise na biro za zaposljavanje posaljete na kompijuterski kurs ucis kako se pise molba za zaposljavanje i nevodis se vise u statistici nezaposleni. Sve manipulacija.

ODGOVORITE