Меркелова упозорава на драстичне мјере

Њемачки канцелар Ангела Меркел упозорила је данас да ће ЕУ одлучно одговорити уколико не буде брзог напретка у спровођењу мировног плана који је предложио украјински предсједник Петро Порошенко.

Свијет 27.06.2014 | 20:25
Меркелова упозорава на драстичне мјере

"Очекујемо напредак у наредних неколико часова. Уколико не будемо видјели кораке напријед по било којој тачки, спремни смо на предузимање драстичних мјера", изјавила је Меркелова у Бриселу.

ЕУ је данас са Украјином потписала Споразум о слободној трговини и упозорила је да би могле бити уведене нове санкције Москви, уколико профедералне снаге до понедјељка, 30. јуна, не буду дјеловале ка смањењу кризе на истоку те земље.

Француски предсједник Франсоа Оланд изјавио је данас да ће он и Меркелова у недјељу, 29. јуна, телефоном разговарити са предсједником Русије Владимиром Путином и украјинским лидером Петром Порошенком ради процјене ситуације.

Оланд је, указујући на захтјеве ЕУ да се украјинске профедералне снаге сагласе са договором о прекиду ватре, ослобађању талаца и покретању озбиљнијих разговора за спровођење Порошенковог плана, нагласио да, "уколико не буде напретка у ове три тачке, Савјет ЕУ ће предузети додатне мјере".

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЈУУУПИ.

27.06.2014 18:45

Знаци ЕУ це увести себи јос веце санкције (бумеранг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

руд

27.06.2014 20:20

Ето зиме брзо па да видимо онда те санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

27.06.2014 21:05

Па заврните више тај гас и помогните Русима на истоку Украјине са наоружањем ако већ нећете званично да се мјешате. Ови из Украјине ће побити све што могу ако нешто не урадите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

којо

27.06.2014 22:12

Њемацка привреда посрце без Руског гаса,тако да ове претње немају основа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

29.06.2014 12:07

Зивим и радим у њемацкој али ниста није сјајно како се ови њихови политицари хвале. Сви су ми птијатељи на кратком радном времену и масовно људи добијају отказе. Пријависе на биро за запосљавање посаљете на компијутерски курс уцис како се писе молба за запосљавање и неводис се висе у статистици незапослени. Све манипулација.

ОДГОВОРИТЕ