Albanija dobija status kandidata

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije odlučili su danas da predlože da se Albaniji dodeli status kandidata za članstvo, saopštio je putem tvitera komesar za proširenje Štefan File.

Svijet 25.06.2014 | 10:00
Albanija dobija status kandidata

File je preko svog tviter naloga čestitao Albaniji pre nego što je ova odluka zvanično objavljena.

Šef delegacije za jugoistočnu Evropu Evropskog parlamenta Eduard Kukan pozdravio je odluku ministara spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije da se Albaniji dodeli status kandidata za članstvo, ocenjujući je kao ohrabrujuću ne samo za tu državu, već za čitav region.

"Današnja odluka trebalo bi da bude ohrabrenje ne samo za Albaniju već za ceo region. Proces integracija je zahtevan, međutim, jednom kada se učine napori, oni daju rezultate", navodi se u saopštenju Kukana.

Kukan je odluku o statusu kandidata za Albaniju ocenio kao "pravu odluku, koja dolazi u pravo vreme" i pozvao sve albanske političara se usresrede na ključne reforme i nastave rad, oslanjajući se na ostvareni napredak.

Put Albanije ka EU nekoliko godina je bio blokiran zbog unutrašnje političke blokade i sporosti u provođenju reformi, ali su mnogi od postojećih problema otklonjeni nakon izbora Edija Rame za premijera, smatraju u EU.

“Priznajemo vaše napore u reformama i ohrabrujemo vas da nastavite”, poručio je File Albaniji preko tvitera.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Beba

25.06.2014 08:07

Svi su srećni u EUROPI, dobiće jednog važnog člana koji će njihovu djecu snadbijevati narkoticima.

ODGOVORITE
Name

511

25.06.2014 08:44

Uraaaaaa

ODGOVORITE
Name

СЕНОВИЋ

25.06.2014 09:00

Пртепорука стигла из Лазарата. То ЕУрупо, само нас заобиђи , нас Србе ко Бога те молим.

ODGOVORITE