Албанија добија статус кандидата

Министри спољних послова земаља чланица Европске уније одлучили су данас да предложе да се Албанији додели статус кандидата за чланство, саопштио је путем твитера комесар за проширење Штефан Филе.

Свијет 25.06.2014 | 10:00
Албанија добија статус кандидата

Филе је преко свог твитер налога честитао Албанији пре него што је ова одлука званично објављена.

Шеф делегације за југоисточну Европу Европског парламента Едуард Кукан поздравио је одлуку министара спољних послова земаља чланица Европске уније да се Албанији додели статус кандидата за чланство, оцењујући је као охрабрујућу не само за ту државу, већ за читав регион.

"Данашња одлука требало би да буде охрабрење не само за Албанију већ за цео регион. Процес интеграција је захтеван, међутим, једном када се учине напори, они дају резултате", наводи се у саопштењу Кукана.

Кукан је одлуку о статусу кандидата за Албанију оценио као "праву одлуку, која долази у право време" и позвао све албанске политичара се усресреде на кључне реформе и наставе рад, ослањајући се на остварени напредак.

Пут Албаније ка ЕУ неколико година је био блокиран због унутрашње политичке блокаде и спорости у провођењу реформи, али су многи од постојећих проблема отклоњени након избора Едија Раме за премијера, сматрају у ЕУ.

“Признајемо ваше напоре у реформама и охрабрујемо вас да наставите”, поручио је Филе Албанији преко твитера.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Беба

25.06.2014 08:07

Сви су срећни у ЕУРОПИ, добиће једног важног члана који ће њихову дјецу снадбијевати наркотицима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

511

25.06.2014 08:44

Ураааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

25.06.2014 09:00

Пртепорука стигла из Лазарата. То ЕУрупо, само нас заобиђи , нас Србе ко Бога те молим.

ОДГОВОРИТЕ