Piksi odlučuje nakon Mundijala

Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi rekao je da je dobio ponudu Crvene zvezde, ali i da preuzme reprezentacije Srbije i Japana.

Fudbal 22.06.2014 | 13:09
Piksi odlučuje nakon Mundijala

Stojković je istakao da su šanse da se vrati na „Marakanu“ u novoj ulozi minimalne, kao i da su njegovi planovi vezani za trenersku karijeru na drugoj strani.

„Ponudu sam dobio od ljudi bliskih novom rukovodstvu, ali nisam detaljisao. Jasno je da na Marakani ima mnogo problema i potrebno je vreme da klub ponovo bude na jakim temeljima“, rekao je Stojković.

Povratak u Srbiju je, ipak, moguć, ali u drugoj funkciji.

„Od marta je aktuelno da preuzmem mesto selektora reprezentacije Srbije. Nedavno, u Lisabonu, ponovo smo razgovarali, ali sam odluku ostavio posle završetka Svetskog prvenstva u Brazilu“, rekao je Stojković i dodao da se u međuvremenu pojavila mogućnost povratka u Japan, „Nije u pitanju klub, već nacionalni tim. Rezultati i uspesi sa Nagojom dobra su preporuka. Razgovori su mogući u narednom periodu“.

Tokom trenerske karijere, Stojković je vodio samo Nagoju, od 2008. do prošle godine. U Crvenoj zvezdi je do sada bio u dva navratak, kao igrač i kao predsednik. Boje ’crveno-belih’ je branop od 1986. do 1990. godine, a na čelu kluba bio je od 2005. do 2007. godine, i to pošto je prethodno bio predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije.

Komentari / 0

Ostavite komentar