Doživotna robija za hakere

Vlasti u Velikoj Britaniji razmišljaju o uvođenju kazne doživotne robije za hakere i osobe koji su uz pomoć računara ugrozili živote drugih.

Svijet 10.06.2014 | 09:00
Doživotna robija za hakere

Napadi na sisteme koji su rezultirali gubicima života, ozbiljnim bolestima ili povredama ili su izazvali ozbiljnu štetu za nacionalnu sigurnost, mogli bi da budu kažnjeni doživotnom kaznom zatvora prema novom predlogu zakona za kažnjavanje kriminalnih kompjuterskih radnji u Velikoj Britaniji.

Takođe su predložene i strože kazne za elektronsku sabotažu meta u industriji, sa sadašnjih najviše 10, na do 14 godina zatvora. Karen Bredli, britanski ministar za organizovani kriminal, istakao je da su predložene oštrije kazne kako bi oni koji su počinili opasne napade dobili kaznu koju zaslužuju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Leopard

10.06.2014 11:20

Pa tako treba, samo jake kazne mogu da smire bandu i stave u razmisljanje dali da naprave krivicno djelo. A da ne pominjemo kod nas politicare i ljude na nekom polozaju koji kradu drzavu nemilice i niko ih ne kaznjava nizasta iako ima dokaza za to. Ovo je kod nas idealno podneblje za kriminal!!!

ODGOVORITE