Доживотна робија за хакере

Власти у Великој Британији размишљају о увођењу казне доживотне робије за хакере и особе који су уз помоћ рачунара угрозили животе других.

Свијет 10.06.2014 | 09:00
Доживотна робија за хакере

Напади на системе који су резултирали губицима живота, озбиљним болестима или повредама или су изазвали озбиљну штету за националну сигурност, могли би да буду кажњени доживотном казном затвора према новом предлогу закона за кажњавање криминалних компјутерских радњи у Великој Британији.

Такође су предложене и строже казне за електронску саботажу мета у индустрији, са садашњих највише 10, на до 14 година затвора. Карен Бредли, британски министар за организовани криминал, истакао је да су предложене оштрије казне како би они који су починили опасне нападе добили казну коју заслужују.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Леопард

10.06.2014 09:20

Па тако треба, само јаке казне могу да смире банду и ставе у размисљање дали да направе кривицно дјело. А да не помињемо код нас политицаре и људе на неком полозају који краду дрзаву немилице и нико их не казњава низаста иако има доказа за то. Ово је код нас идеално поднебље за криминал!!!

ОДГОВОРИТЕ