RG: JJ - Erani, Lajović - Nadal

Devetog dana takmičenja na Rolan Garosu, Dušan Lajović igra meč karijere protiv Rafaela Nadala, dok se Jelena Janković sastaje sa Sarom Erani.

Tenis 02.06.2014 | 10:48
RG: JJ - Erani, Lajović - Nadal

Srbin i Španac će na teren izaći po završetku prvog susreta na "Filip Šatrijeu" (oko 12.30 časova), u kome se sastaju Kiki Bertens i Andrea Petković.

Otprilike u istom terminu očekuje se i izlazak Jelena Janković na megdan Italijanki. Njihov meč na terenu "Suzan Leglen" takođe je drugi po redu, posle duela Kevina Andersona i Davida Ferera.

Na teren će ponovo i Nenad Zimonjić, ovoga puta u paru sa Danijelom Nestorom. Oni svoj četvrtfinalni meč protiv Marina Draganje i Floriana Mergea neće početi pre 13 časova.

Zimonjić je već obezbedio polufinale 'miks dubla' u paru sa Julijom Gerges.

Duel u osmini finala Otvorenog prvenstva Francuske biće prvi međusobni između Lajovića i Nadala, a naš teniser se po prvi put plasirao u ovu fazu nekog od četiri najveća turnira.

Sara Erani vodi u pobedama protiv Jelena Janković. Naša teniserka slavila je pre četiri godine na Mastersu u Indijan Velsu, ali joj se Italijanka revanširala tri godine kasnije na završnom turniru u Istanbulu, dok je prednost stekla ove sezone trijumfom u polufinalu Rima.

U ponedeljak će na teren tri predstavnika Srbije u juniorskoj konkurenciji. Prva nositeljka, Ivana Jorović otvara program od 11 časova protiv Žaklin-Adin Kristijan na terenu broj 17, gde će nešto kasnije Petar Čonkić, u paru sa Hubertom Hurlačem, igrati prvo kolo dubla.

Katarina će dva puta na teren. Najpre je od 13 časova očekuje duel sa Margom Jerolimosovom u singlu, a nešto kasnije i dubl sa Helenom Ploskinovom, protv Marije Gonsales i Letisije Vidal.

Komentari / 0

Ostavite komentar