Barseloneta jača od Radničkog

Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da ostvare najveći rezultat u svojoj istoriji, poraženi su u finalu Lige šampiona od domaće Barselonete 7:6.

Ostali sportovi 01.06.2014 | 15:27
Barseloneta jača od Radničkog

Kragujevčani su u finalu F6 u Barseloni doživeli prvi poraz u sezoni u Evropi, iako su poveli 2:0 na plivalištu Monžuik.

Domaćin je u drugom delu iskoristio nekoliko situacija sa igračem više i golovima iz kontranapada preokrenuo na 6:4, te u finišu zardržao prednost. Barseloneta je osvojila prvu titulu prvaka Evrope u istoriji. Radnički će morati da sačeka svoju.

Radnički, koji je osnovan pre samo dve godine i u svojoj debitantskoj sezoni osvojio evropski trofej (Evrokup), doživeo je prvi poraz u Evropi u ovoj sezoni u najvažnimem meču, pa je očigledno pritisak bio jači od Kragujevčana, čak i od rivala.

Po dva pogotka za Radnički postigli su najbolji stelac takmičenja Filip Filipović i Boris Zloković, a po jedan Ivan Basara i Damir Burić. Na golu je sjajan opet bio Zdravko Radić sa nekoliko maestralnih odbrana.

Barselonetu je do prve evropske krune nosio Lifante sa dva gola, dok su po jedan postigli Širanji, Roča, Egana, Ečenike i Ubović.

U samom finišu meča Kragujevčani su izvršili veliki pritisak na gol rivala, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja, pa su ispustili istorijsku priliku da budu najbolji u Evropi. Prvu titulu šampiona Starog kontinenta osvojila je Barseloneta.

U meču za treće mesto u Barseloni, Primorje je bilo bolji od crno-belih sa 12:6.

Komentari / 0

Ostavite komentar