Zadavljena starica u Sarajevu?

Beživotno tijelo starice Nasihe A. (85) u srijedu uveče u njenom stanu pronašle su komšije, a preliminarnim pregledom tijela uočeni su krvni podlivi na licu i rukama.

Bosna i Hercegovina 15.05.2014 | 20:29
Zadavljena starica u Sarajevu?

Ipak, u Tužilaštvu Kantona Sarajevo i MUP-u Kantona Sarajevo juče nisu mogli potvrditi navode nekih medija da je smrt najvjerovatnije nastupila nasilnim putem, odnosno da je starica navodno zadavljena.

"Čeka se nalaz obdukcije", kratko je rekao Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Iz sarajevske policije je saopšteno da je policija u srijedu u 18.55 obaviještena da su komšije pronašle beživotno tijelo nesretne starice u njenom stanu u Ulici Semira Frašte, općina Novi grad.

"Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS konstatovali su smrt N.A., rođene 1929. godine u Hrasnici. Sudski vještak medicinske struke je preliminarnim pregledom u predjelu lica i ruku uočio krvne podlive, a o tačnom uzroku smrti se nije mogao izjasniti. Tijelo preminule je prevezeno u prosekturu 'Bare', gdje će biti izvršen vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja", saopšteno je iz MUP-a KS.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, juče je kazao da nema ništa drugo reći o ovom slučaju od onoga što je već saopšteno.

Komentari / 0

Ostavite komentar