Kijev poslao helikopter UN u napad na civile

Ujedinjene nacije veoma su zabrinute zbog toga što je ukrajiska vojska u operacijama protiv stanovništva Donjecke oblasti koristila bijeli helikopter s jasnim oznakama svjetske organizacije, javlja Raša tudej.

Svijet 14.05.2014 | 11:22
Kijev poslao helikopter UN u napad na civile

Fotografiju i video snimak prepoznatljivog bijelog borbenog helikoptera Mi-24 s vidno istaknutim crnim slovima "UN", kako su ofarbana i obilježena sva prevozna sredstva koja koristi svjetska organizacija, objavila je ruska televizija LajfNjuz.

U kancelariji generalnog sekretara UN Ban Ki-muna kažu da je ovo strašno kršenje pravila svjetske organizacije.

"Zemlje koje obezbjđuju trupe i opremu za svjetsku organizaciju imaju obavezu da uklone logo i oznake UN kad im se ta oprema vrati ili se više ne koristi kao zvanična oprema UN", rečeno je RT u kancelariji Ban Ki-muna.

Helikopter je korišćen za napad na oblast Kramatorska. LajfNjuz kaže da su u oblasti Donjecka primjećena najmanje tri borbena helikoptera MI-24 i jedan transportni helikopter MI-8.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ferdo

14.05.2014 09:27

Strašna Ruska propagandna mašinerija na djelu. Ko zna gdje snimljen ovaj helikopter sa oznakama UN. Još su UOČILI a ne snimili tri helikoptera sa oznakama UN. Proruska propaganda.

ODGOVORITE
Name

dejan.079

14.05.2014 09:33

Kao da je vazno sta pise, nece to nikoga zabrinuti svi znamo kakva je hijerarhija zapadnih sila USA, NATO, UN, UK, EU,... Problem je cilj korištenja ovih sredstava, vjerovatno savjet Amerike da se zrtvuje jedan helikopter da bi medijski satanizovali ruse i dobili vecu podrsku clanica UN. Liči na strategiju NATO-a, koja je svakako prepisana od američke vojske i korištena tj praksi stotine puta. Zato ovako mlaka osuda prvog covjeka te organizacije. zar ovo nije dovoljan razlog za raspravu o isključenju zemlje iz UN? Jugi nije trebalo ni toliko. Samo interes velikih... "Cilj opravdava sredstvo"

ODGOVORITE
Name

Petar Pan

14.05.2014 09:38

Ferdo, prestani da pises na ovom portalu

ODGOVORITE
Name

boss

14.05.2014 09:57

U pravu je Pedro

ODGOVORITE
Name

Re ferdo

14.05.2014 11:55

Treba poslati ferdu odmah u Ukrajinu on bi znao to da dovede u red ,mora da se vratio živ iz Sirije,a tako je takozvana armija bih upotrebljavala vozila UN za prevoz oruzija i mudjahedina,oko Sarajeva Gorazda i Srebrenice sto ja znam

ODGOVORITE