Кијев послао хеликоптер УН у напад на цивиле

Уједињене нације веома су забринуте због тога што је украјиска војска у операцијама против становништва Доњецке области користила бијели хеликоптер с јасним ознакама свјетске организације, јавља Раша тудеј.

Свијет 14.05.2014 | 11:22
Кијев послао хеликоптер УН у напад на цивиле

Фотографију и видео снимак препознатљивог бијелог борбеног хеликоптера Ми-24 с видно истакнутим црним словима "УН", како су офарбана и обиљежена сва превозна средства која користи свјетска организација, објавила је руска телевизија ЛајфЊуз.

У канцеларији генералног секретара УН Бан Ки-муна кажу да је ово страшно кршење правила свјетске организације.

"Земље које обезбјђују трупе и опрему за свјетску организацију имају обавезу да уклоне лого и ознаке УН кад им се та опрема врати или се више не користи као званична опрема УН", речено је РТ у канцеларији Бан Ки-муна.

Хеликоптер је коришћен за напад на област Краматорска. ЛајфЊуз каже да су у области Доњецка примјећена најмање три борбена хеликоптера МИ-24 и један транспортни хеликоптер МИ-8.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Фердо

14.05.2014 09:27

Страшна Руска пропагандна машинерија на дјелу. Ко зна гдје снимљен овај хеликоптер са ознакама УН. Још су УОЧИЛИ а не снимили три хеликоптера са ознакама УН. Проруска пропаганда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан.079

14.05.2014 09:33

Као да је вазно ста писе, неце то никога забринути сви знамо каква је хијерархија западних сила УСА, НАТО, УН, УК, ЕУ,... Проблем је циљ кориштења ових средстава, вјероватно савјет Америке да се зртвује један хеликоптер да би медијски сатанизовали русе и добили вецу подрску цланица УН. Личи на стратегију НАТО-а, која је свакако преписана од америчке војске и кориштена тј пракси стотине пута. Зато овако млака осуда првог цовјека те организације. зар ово није довољан разлог за расправу о искључењу земље из УН? Југи није требало ни толико. Само интерес великих... "Циљ оправдава средство"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Пан

14.05.2014 09:38

Фердо, престани да писес на овом порталу

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

14.05.2014 09:57

У праву је Педро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре фердо

14.05.2014 11:55

Треба послати ферду одмах у Украјину он би знао то да доведе у ред ,мора да се вратио жив из Сирије,а тако је такозвана армија бих употребљавала возила УН за превоз орузија и мудјахедина,око Сарајева Горазда и Сребренице сто ја знам

ОДГОВОРИТЕ