Vučića neće dočekati sva tri člana Predsjedništva BiH?

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović rekao je danas u Sarajevu da predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u utorak, 13. maja, dolazi u Sarajevo na poziv predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande, ocijenivši to kao korak naprijed u odnosima Srbije i BiH, koji su u usponu u posljednje vrijeme.

Srbija 07.05.2014 | 17:50
Vučića neće dočekati sva tri člana Predsjedništva BiH?

Radmanović je na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva BiH najavio da će Vučić istog dana posjetiti i Predsjedništvo BiH, ali da je pitanje kako će zbog kratkog vremena u kojem je posjeta dogovorena biti realizovano da se sa premijerom Srbije susretnu sva tri člana Predsjedništva BiH.

"Premijer Srbije uvijek je dobrodošao u BiH i nepotrebno je da njegov dolazak prate određene kontroverze. Neuobičajeno je što je ostavljen mali rok da bi mogli da budu pripremljeni posjeta i razgovor sa Vučićem", rekao je Radmanović.

Ističući da Predsjedništvo BiH ne upućuje poziv premijeru druge zemlje za posjetu, ali da je uobičajno da ga prilikom posjete primi, Radmanović je naveo da Vučić dolazi u Predsjedništvo BiH 13. maja i da nema potvrde da će tada biti prisutna sva tri člana Predsjedništva BiH.

"To zavisi od njihovih obaveza, jer je to za pet dana, a svi mi imamo mjesečne planove", istakao je Radmanović.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

yuko

07.05.2014 19:04

Treba samo srpski funkcioneri da ga dočekaju.

ODGOVORITE
Name

Istina

07.05.2014 19:22

Ali nema ni demanta da ga nece biti prisutna sva tri clana. Tekst isti, a receno na drugi nacin. A pozvao ga je gosp. Izetbegovic, a ne gosp. Radmanovic. Jos jedna suplja izjava SNSD-ovca.

ODGOVORITE
Name

borac rs

07.05.2014 21:03

Radmanovic je poslušan Dodiku. Oni pokusavaju da omalovaze Vucica i oni se proklamuju kao veliki Srbi da vidimo koliklo ima takvi Srba.

ODGOVORITE
Name

SA

08.05.2014 02:00

Ocigledno se zna ko nece docekati G.VUCICA. Ne trebamo komentarisati.

ODGOVORITE
Name

mi sami

08.05.2014 07:12

Velika stvar je ovo za relaksaciju odnosa u BIH.Treba staviti tacku na sve glupe price o ratu o preglasavanju ocepljenju.Ajde malo o borbi protiv kriminala i ekonomiji da rade svi ... Idemo napred.

ODGOVORITE
Name

VALTER

08.05.2014 07:27

Krice se oni koji imaju orasa u dzepu. Stize pravi BAJA.

ODGOVORITE