Ruske rakete lete ka Crnoj Gori

Poslanik ruske Dume, izvesni Mihail Vladimirovič Degtjarev kazao je, u intervjuu četničkom portalu IN4S, da će Crna Gora, ukoliko eventualno uđe u NATO, biti legitimna meta ruskih raketa.

Svijet 08.05.2014 | 09:53
Ruske rakete lete ka Crnoj Gori

„Po vojnoj doktrini Rusije, dužni smo da usmjerimo svoje rakete na bilo koju državu koja je članica NATO, pa ako tu bude Crna Gora usmjerićemo ih i prema njoj“, rekao je sladotrasno Degtjarev koji smatra da svrstavanje zvanične Crne Gore na stranu aktuelnih vlasti u Kijevu, odnosno podržavanje sankcije EU i SAD prema Rusiji, predstavlja „sramotan čin“.

Postavljajući pitanje na volej svom poremećenom gostu („Crna Gora se svrstala na stranu aktuelnih vlasti u Kijevu, odnosno podržala sankcije EU i SAD prema Rusiji. Kako komentarišete takav potez zvanične Podgorice?“), portal in4s sa zadovoljstvom je primio ruski udarac: „To je, prije svega, sramota Mila Đukanovića. On je izdajnik ne samo ruskog naroda, već i naroda Crne Gore, jer zbog takvih sramnih sankcija sada su svi Rusi usmjereni protiv čitave Crne Gore, iako narod Crne Gore voli Ruse. Zbog toga Đukanovića što prije treba smijeniti sa vlasti, a ako do toga ne dođe, to će dovesti do situacije da se uništi Crna Gora i to će na kraju rezultirati njegovim svrgavanjem, ali je pitanje da li će biti kasno“.

Na sugestivno pitanje o članstvu Crne Gore u NATO, skromni Mihail uspeo je da odgovori: „Ja ne mogu da govorim u ime predsjednika Putina, jer on vodi politiku Rusije. Mogu samo da kažem svoje mišljenje. Po vojnoj doktrini Rusije, dužni smo da usmjerimo svoje rakete na bilo koju državu koja je članica NATO, pa ako tu bude Crna Gora usmjerićemo ih i prema njoj. Zbog preduzimanja ovih sramnih koraka Đukanović nas tjera da oprezno pratimo šta se dešava i imamo negativan odnos prema našoj bratskoj državi. Jedino rješenje jeste da se na referendumu odluči o pristupanju Crne Gore NATO-u, a ja sam ubijeđen da građani Crne Gore nikada neće donijeti odluku o ulasku u taj vojni savez koji ih je bombardovao“.

Gost portala In4s imao je šta da kaže i o Ukrajini: „Planovi su očigledni, a to je da se baze NATO što više približe granicama Rusije. Naravno da mi to ne možemo dozvoliti niti trpjeti, a kad kažem mi ne mislim samo na Ruse iz Rusije, već i na Ruse iz Ukrajine. Postoji priča da su za vrijeme predsjednika Juščenka na Krimu obučavani vojnici NATO, ali su morali da odu sa Krima, jer su pansioni i hoteli odbijali da ih prime i služe. Tako će biti u cijeloj Ukrajini, jer NATO tamo nema šta da traži. Očigledno je da se više ništa ne skriva, već je sve agresivno usmjereno protiv Rusije i zbog toga mi u najskorije vrijeme treba da počnemo konsultacije sa Kinom o stvaranju vojno-političkog saveza. To će biti pravilno rješenje i to će za čitav vijek odrediti mir na planeti“.

Ponosni Vladimirovič Degtjarev predložio je da se zabrani upotreba američke valute: „To ne predlažem samo ja već i vodeći bankari i banke, a neke banke su već prestale da u svom opticaju drže dolar. Naravno da ćemo se mi postepeno oslobađati od dolara i čitavu trgovinu prebacivati na naš sopstveni sistem koji ćemo predložiti između ostalih i Srbiji i Crnoj Gori, jer Viza i Master kard su sistem koji kontroliše CIA i u Rusiji se pokazalo da ovaj sistem nije pouzdan“.

Na kraju ovog ratnog intervjua, Degtarjev je zaključio: „Crvena linija je teritorija Ruske imperije do 1917. godine. U pitanju je zemlja koju su osvajali Rusi i gdje je veliki procenat Rusa bez obzira što su to sada neke druge države. To je naša zona i ukoliko se tamo pojave SAD, interese Rusije štitiće Rusi koji tamo žive, bez obzira što imaju državljanstvo neke druge zemlje. Rusija ima dovoljno snage da zaštiti ne samo sebe, već i svoje prijatelje i partnere i u zabludi je onaj ko misli drugačije“.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Veso

07.05.2014 09:13

Vreme je da se politici SAD kao i EU neko suprostavi. Izgubili su osecaj za pravo. Koriste ga kako im kad odgovara, ne prezajuci ni od koga !

ODGOVORITE
Name

Max

07.05.2014 09:58

Tako i treba dosta je Americke okupacije

ODGOVORITE
Name

vojo

07.05.2014 10:17

RUSI SU MISLILI NA ALBANIJU JER CRNA GORA JOS KOJU GODINU.ALBANCI JE KUPUJU OD MILA.

ODGOVORITE
Name

soko sivi

07.05.2014 12:44

To će đetići pohvatati golim rukama

ODGOVORITE
Name

Polako

07.05.2014 18:57

Pa Rusi su i Titu rekli ovu pricu ali nista od Rusije to svako zna. I mali crnagorci zato se i ne brinu sta Rusija kaze. Crna Gora zna da NATO je siguran put na sigurnost I kada budu clanica neka Putin pokusa sa svojim raketama ako sme mozda jednoga Dana I serbija ce biti clanica jer niko ne veruju rusima

ODGOVORITE
Name

Zoran

08.05.2014 00:01

Ma bravo brate Ruse. Ne mogu biti toliko veliki Srbin koliko mogu voljeti RUSIJU.

ODGOVORITE
Name

Nebojša

08.05.2014 03:20

Rusija kasni preko 20 godina za Srbijom. Mi smo tada imali ideju gde god ima Srba mora biti Srbija a oni tek sad gde god ima Rusa mora biti Rusija.

ODGOVORITE