Mijatović hvali Real

Predrag Mijatović, slavni igrač Jugoslavije i Madriđana, smatra da "kraljevski klub" igra fantastično i da slovi za prvog favorita za trofej Lige šampiona. Tvrdi da će dominirati još nekoliko godina.

Fudbal 01.05.2014 | 08:51
Mijatović hvali Real

Predrag Mijatović u trofejnoj sali velikog Real Madrida zauzima posebno mesto.
Bivši reprezentativac Jugoslavije 1998. je golom protiv Juventusa u finalu doneo Madriđanima sedmi od ukupno devet trofeja Lige šampiona, što ih čini najuspešnijim klubom u istoriji tog takmičenja.

Mijatović, koji je kasnije obavljao i ulogu sportskog direktora kluba sa Santjago Bernabeua, oduševljen je igrom Reala protiv Bajerna u polufinalu Lige šampiona.

"Real je stvarno u ovoj sezoni, bar kad je Liga šampiona u pitanju, i u grupnoj fazi, ali i kasnije, ostavljao fantastičan utisak. Ovo u Minhenu je bilo fantastično. Prosto je bilo neverovatno koliko su dobro igrali i koliko je sve to funkcionisalo na pravi način. Mislim da je bio bolji i u prvoj i u drugoj utakmici, a što smo svi mi koji volimo ovaj klub na neki način priželjkivali. Ovako jak Real Madrid, ovako poletalan Real Madrid, sa fantastičnom igrom od prvog momenta je znao šta hoće - da se plasira u finale protiv ekipe koja je prošle godine bila prvak Evrope, ekipe koja je, po mišljenju mnogih fudbalskih kritičara, jedna od najboljih ekipa na svetu. Bio je savršen", izjavio je za " Al Jazeeru" Mijatović.

On posle svega ističe da je njegov bivši klub prvi kandidat za "ušati pehar", ali i veruje da će i narednih godina voditi glavnu reč u Evropi.

"Real je posle utakmice sa Bajernom najozbiljniji kandidat da osvoji desetu titulu prvaka Evrope, posle 12 godina. Real danas ima sjajnu generaciju, sa igračima koji su stvarno fantastični u svakom pogledu. Ne samo da su kandidati da budu prvaci Evrope, nego i da u narednih nekoliko sezona apsolutno dominiraju u evropskom fudbalu. Bez daljeg..."

Komentari / 0

Ostavite komentar