Vulin: Dokaz da su Srbi bili žrtve

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju  Aleksandar Vulin ocijenio je da je osnivanje specijalnog suda za ratne zločine koje su počinili pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/ dokaz da sve što se dešavalo na Kosovu i Meotohiji ne može da se posmatra jednostrano i da su Srbi bili žrtve.

Srbija 25.04.2012 | 09:38
Vulin: Dokaz da su Srbi bili žrtve

On je rekao da Zakon o osnivanju tog suda nikada ne bi bio usvojen da nije potpisan briselski sporazum i da Srbija nije povratila svoj uticaj u svijetu, prenose beogradski mediji.

"Izveštaj Dika Martija je pokrenuo pitanja na koje je Srbija dugo tražila odgovore, a sada je došlo vreme da ceo svet, zajedno sa Srbijom, traži baš takve odgovore - ko su zločinci, ubice, dželati Srba na Kosovu i Metohiji", istakao je Vulin.

On je dodao da je međunarodna zajednica, aktivnim učešćem u procesima i istrazi, potvrdila da na Kosovu i Metohiji ne postoji politička volja da se riješi problem ratnih zločina.

"Pre uplitanja međunarodne zajednice u problem ratnih zločina na Kosovu i Metohiji imali smo slučaj Ramuša Haradinaja u okviru kojeg je što ubijeno, što nestalo, što promenilo mišljenje više od 30 svedoka i veoma je važno što će se sam postupak dobrim delom odvijati van Kosova i Metohije, prvenstveno zbog bezbednosti svedoka", zaključio je Vulin.

Kosovska skupština usvojila je danas zakone o produženju mandata Euleksa i osnivanju specijalnog suda za istragu ratnih zločina koje su počinili pripadnici takozvane OVK, a koji su navedeni u izvještaju Dika
Martija.


Komentari / 0

Ostavite komentar