Вулин: Доказ да су Срби били жртве

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију  Александар Вулин оцијенио је да је оснивање специјалног суда за ратне злочине које су починили припадници такозване Ослободилачке војске Косова /ОВК/ доказ да све што се дешавало на Косову и Меотохији не може да се посматра једнострано и да су Срби били жртве.

Србија 25.04.2012 | 09:38
Вулин: Доказ да су Срби били жртве

Он је рекао да Закон о оснивању тог суда никада не би био усвојен да није потписан бриселски споразум и да Србија није повратила свој утицај у свијету, преносе београдски медији.

"Извештај Дика Мартија је покренуо питања на које је Србија дуго тражила одговоре, а сада је дошло време да цео свет, заједно са Србијом, тражи баш такве одговоре - ко су злочинци, убице, џелати Срба на Косову и Метохији", истакао је Вулин.

Он је додао да је међународна заједница, активним учешћем у процесима и истрази, потврдила да на Косову и Метохији не постоји политичка воља да се ријеши проблем ратних злочина.

"Пре уплитања међународне заједнице у проблем ратних злочина на Косову и Метохији имали смо случај Рамуша Харадинаја у оквиру којег је што убијено, што нестало, што променило мишљење више од 30 сведока и веома је важно што ће се сам поступак добрим делом одвијати ван Косова и Метохије, првенствено због безбедности сведока", закључио је Вулин.

Косовска скупштина усвојила је данас законе о продужењу мандата Еулекса и оснивању специјалног суда за истрагу ратних злочина које су починили припадници такозване ОВК, а који су наведени у извјештају Дика
Мартија.


Коментари / 0

Оставите коментар